4 Ekim 2024 Cuma

Birleşik Mücadele Güçleri Gökhan Güneş'in ailesini ziyaret etti

Birleşik Mücadele Güçleri ve HDP'li milletvekilleri, devlet güçleri tarafından kaçırılarak, işkence yapılan Gökhan Güneş'in ailesini ziyaret etti.

Birleşik Mücadele Güçleri, 4 Şubat günü kuruluşunu ilan edecek. Bugünden başlayarak İstanbul'un üç bölgesinde çalışmalar yürüten Birleşik Mücadele Güçleri, 4 Şubat günü yapacakları eyleme katılım çağrısında bulunuyor.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Partizan, Alınteri, Devrimci Parti, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Mücadele Birliği Platformu ve Sosyalist Meclisler Federasonu'nun (SMF) bileşeni olduğu Birleşik Mücadele Güçleri, yürüttükleri çalışmalar kapsamında devlet güçleri tarafından kaçırılan Gökhan Güneş'in ailesini ziyaret etti. Ziyarete HDP Milletvekilleri Murat Çepni ve Dilan Dirayet Taşdemir de katıldı.

Ziyarette aileye geçmiş olsun dileklerini ileten Birleşik Mücadele Güçleri, Gökhan şahsında kaybetme ve ajanlaştırma politikası karşısında önemli bir kazanım elde edildiğini söyledi.

TAŞDEMİR: ORTAK MÜCADELEYLE GÖKHAN'I ALDIK
Aileye geçmiş olsun dileklerini ileten HDP Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, Gökhan'ın yaşadıklarının ilk olmadığını, benzer süreçleri hep birlikte yaşadıklarını ve tanıklık ettiklerini söyledi. Taşdemir, "Ortak mücadele ve ortak direniş Gökhan'ın alınmasını sağladı. Bu mücadeleyi büyütürsek başka Gökhanlar olmaz. Her zaman yanınızda olduğumuzu söylemek isteriz" dedi.

'SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI UMURUMUZDA DEĞİLDİ'
Gökhan Güneş'in babası ve halası ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Hala Zübeyde Güneş, Gökhan'ı almak için mücadele ettiklerini, aile olarak dik durarak, etten duvar örerek kazandıklarını söyledi. Sokağa çıkma yasakları olduğu günlerde de sokağa çıkarak "Gökhan Güneş nerede" diye sorduklarını hatırlatan hala Güneş, "Sokağa çıkma yasakları umurumuzda değildi. Hiçbir şey Gökhan'dan önemli değildi. Ben 46 yaşındayım ilk defa gözaltı gördüm bu süreçte. İlkleri yaşadık. Bizim için sonuç önemliydi. Verilen destek sonucu çocuğumuz yanımızda, çok mutluyuz" diye konuştu.

'GÖKHAN'I BİRLİKTE MÜCADELE EDEREK SAĞ ALDIK'
Gökhan Güneş'in ablası Nurhayat Güneş de, Gökhan'ın sağ alınmasının mücadele eden herkesin kazanımı olduğunu kaydetti. Abla Güneş, bu mücadelenin tüm kayıplar için verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Aile, Gökhan'ın arandığı dönemde üç maymunu oynayan devletin aynı tutumu sürdürdüğüne işaret ederek, hala  soruşturma başlatılmadığını söyledi.

İKİTELLİ'DE 4 ŞUBAT EYLEMİNE ÇAĞRI
Ziyaretin ardından İkitelli'de bildiri dağıtan Birleşim Mücadele Güçleri bileşenleri, esnaflara ve İkitelli halkına 4 Şubat günü Kadıköy'de gerçekleştirecekleri eyleme katılım çağrısında bulundu.

Çalışma sırasında esnaflar, AKP-MHP iktidarının izlediği ekonomi politikaları nedeniyle yaşadıkları sorunları anlattı, işyerini kapatacak durumu geldiklerini söyledi.

Diğer partilerin esnafı sadece seçim zamanlarında hatırladığına dikkat çeken esnaflar, devrimcilerin yürüttüğü bu çalışmaların kendileri için önemli olduğunu vurguladı.

Birleşik Mücadele Güçleri daha sonra Kanarya Mahallesi'ne giderek halkla ve esnafla buluştu.