4 Ekim 2024 Cuma

Birleşik Mücadele Güçleri: Geri adım atmayacağız

Kuruluşunu deklare etmek için Kadıköy'de yapacakları eyleme yönelik polis saldırısında işkenceyle yapılan gözaltılara tepki gösteren Birleşik Mücadele Güçleri, tüm baskılara rağmen direnişin süreceğini ve asla geri adım atılmayacağının altını çizdi. 

Birleşik Mücadele Güçleri, dün Kadıköy'de kuruluş deklarasyonlarını ilan edecekleri eyleme yönelik polis saldırısında, işkenceyle gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını istedi. 

Saldırıya ve işkenceli gözaltılara rağmen direnişin sürdüğü ve geri adım atılmadığının altı çizilen açıklamada, "Tepemizde saatlerce helikopter dolaştırdı. Tüm sokakları ve ana caddeleriyle bir kent merkezi kuşatmaya alındı. Aralarında ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ve Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren'in de olduğu 65 arkadaşımız, işkenceyle gözaltına alındı. Yanımızda bulunmayı halka karşı sorumluluk olarak gören, bu sese bigane kalmayan HDP'li milletvekilleri ve DBP Eş Genel Başkanı, polis kuşatmasına alınarak adeta ezilmeye çalışıldı, darp edildi, gözaltına alınmaya çalışıldı" denildi. 

'TEK TERÖR ÖRGÜTÜ AKP-MHP-ERGEKON FAŞİST İTTİFAKIDIR'
Faşist iktidar koalisyonunun, "yeter artık, edi bese" diyen tüm toplumsal kesimlerin düşman bellediğini dün ki saldırı ile bir kez daha kanıtladığının altı çizilen açıklamada, "Bu ülkede ki tek terör örgütü AKP-MHP-Ergenekon faşist ittifakıdır. Saldırılarınız bizi durduramayacaktır. Terör çetenizi yıkmaya geliyoruz. Buradan bir kez daha yineliyoruz. Tüm baskılarınıza karşı direnişi, birleşik mücadeleyi örgütleyecek ve 'aşağıya bakmayanların' öfkesi ile üzerinize yürüyeceğiz. Faşist ittifakınızın artık yarını yoktur. Yarını kurmak için birleştik ve geliyoruz. Bunun korkusuyla yaptığınız her harekette dün olduğu gibi bataklığa saplanacaksınız. Tarihin çağrısıyla bir araya gelen bizleri kriminalize etmeye, gözaltılar ve tutuklama ile susturmaya, sesimizi kitlelere ulaştırmamamızı engellemeye gücünüz yetmeyecek" ifadeleri yer aldı. 

SOSYAL MEDYA EYLEMİ YAPILACAK
Gözaltıların serbest bırakılması için tepkiler sürerken, bu akşam saat 21.00'da Twitter'da sosyal medya eylemi yapılacak.