23 Eylül 2024 Pazartesi

Birleşik Metal-İş üyesi işçiler Gebze'den Ankara'ya yürüyor

Birleşik Metal-İş üyesi işçiler, sendikal haklarının tanınması talebiyle Gebze'den Ankara'ya yürüyor.

Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye olduktan sonra tazminatsız işten atılan ve ücretsiz izne çıkarılan Systemair HSK, Özer Elektrik ve Baldur işçileri, sendikanın Gebze Şubesi önünden Ankara'da bulunan Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önüne yürüyüşü başladı.

Metal işçilerine destek vermek ve Ankara'ya uğurlamak için Gebze'ye gelen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, yürüyüş öncesi yaptığı konuşmada "Önünü kesmeniz gereken hakkını hukukunu arayan, sendikalı olan, Anayasal hakkını kullandığı için işten çıkarılan, ücretsiz izinle cezalandırılan işçiler değildir. Önüne barikat kurmanız gereken, haksız hukuksuz biçimde işçileri cezalandırmaya kalkan patronlardır" dedi.

Açıklamanın ardından metal işçileri "Direne direne kazanacağız", "Yaşasın onurlu mücadelemiz", "Patronların kölesi olmayacağız", "Birleşen işçiler yenilmezler" sloganlarıyla Ankara'ya yürüyor.

Kocaeli Valiliği, işçilerin yürüyüş kararı almasının ardından koronavirüs salgını gerekçesiyle kentte 30 gün boyunca eylem ve etkinlik yasağı ilan etmişti. Polis dün yasağı gerekçe göstererek yürümek isteyen işçilere saldırmış, Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu'nun da olduğu 99 kişiyi gözaltına alınmıştı.