20 Eylül 2024 Cuma

Birleşik Metal-İş: Bekaert'te eylemimize ara veriyoruz

Birleşik Metal-İş, Bekaert'te ek zam ve işyeri temsilcilerinin işe geri alınması talebiyle sürdürdükleri eylemliliği sona erdirdiklerini açıkladı.

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş sendikası Kocaeli Şubesi, Bekaert'te ek zam talebiyle ve işyeri temsilcilerinin işten çıkarılmasına tepki olarak başlattıkları eylemlilikleri durdurduklarını açıkladı.

Bekaert işçileri 4 gün boyunca fabrikaya kapanarak ek zam talep etmiş ve işten çıkarılan işyeri temsilcilerinin işe geri alınmasını istemişti.

Birleşik Metal-İş tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Bekaert işverenliği eylemin ilk gününden itibaren işçilerin yemek ve temel ihtiyaçlarına erişimini engellemiş, üretim alanlarının dışında işçilerin dinlenme imkanı bulacağı kısımları kilitleyerek işçilerin uygun koşullarda dinlenmesine ve uyumasına engel olunmuştur. Yeterli beslenemeyen ve günlerdir uykusuz bir biçimde üretim yapmak durumunda kalan üyelerimizin bağışık sistemleri çökmüştür. Bağışıklık sisteminin çökmesiyle kronik rahatsızlığı bulunan üyelerimiz rahatsızlanmış ve hastaneye sevkleri gerçekleşmiştir. Dört üyemiz ambulansla acil olarak hastaneye kaldırılmıştır. Üyelerimizin bağışıklık sisteminin çökmesine neden olan sağlıksız koşullar nedeniyle üyelerimizde daha fazla sağlık problemlerinin ve tahribatın ortaya çıkmasına engel olmak adına fabrika içerisinde sürdürdüğümüz eylemimize ara veriyoruz."