22 Eylül 2024 Pazar

Birleşik Metal İş: Asen Metal'de 100 günü deviren direnişin yanındayız

Asen Metal işçileri sendika haklarının gaspına karşı 100 gündür patrona direnmeye devam ederken, Birleşik Metal İş sermaye yanlısı yasalardan güç alan patronların Asen Metal'de de iş cinayetine sebep olduğunu hatırlattı ve direnişin yanında olduğunu vurguladı.

Dilovası Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Asen Metal'deki işçilerin direnişi 100'üncü gününe ulaştı. Birleşik Metal İş sendikasının fabrikada örgütlenerek çoğunluğu sağlaması ve yetki belgesini alması sonrası 84 işçiyi işten atan patron, Birleşik Metal İş'in yetkisini tanımadı.

Asen Metal işçilerinin sendika hakkı için ve işten atma saldırılarına karşı sürdürdüğü direnişin 100'üncü gününde Birleşik Metal İş bir açıklama yayınlayarak direniş zafere ulaşana kadar işçilerle yan yana olmayı sürdüreceklerini vurguladı.

Asen işçilerinin kölelik koşullarına, hak gasplarına, patronların emek düşmanı tavırlarına karşı sendikalaştığı ifade edilen açıklamada, işçilerin sendika hakkını gasp eden patronların bir işçinin ölümüne de neden olduğu hatırlatıldı. 

"Sırf sendikalaşan işçilerin haklarını tanımamak, sendikayı kabul etmemek adına işbaşı eğitimleri verilmeden, sağlık ve güvenlik tedbirleri alınmadan işçiler çalıştırıldı. İşverenin sendikasızlaştırma inadı, Asen Metal'de iş cinayeti getirdi" denilen açıklamada, patronların işçileri değil patronları koruyan yasalardan güç aldığı vurgulandı. Yetkililerinin ise işçilerin haklarının ayaklar altına alınmasını sadece seyrettiği belirtildi.

Açıklama şöyle devam etti: "Asen işçileri fabrikanın içinde ve önünde onuruyla oynanmasına asla izin vermedi, haksızlıkların önünde eğilmedi. Tek istedikleri sendika haklarının tanınması. Toplu sözleşmeli, güvenceli ve sağlıklı bir çalışma ortamına sahip olmak. Birleşik Metal İşçileri Sendikası olarak, Asen Metal işçilerinin insanca bir yaşam ve sendika hakkı için 100 günü deviren mücadelesi zaferle sonuçlanana dek yanlarında olmayı sürdüreceğiz. Ve biz kazanacağız!"