22 Eylül 2024 Pazar

Birleşik İşçi Hareketi'nden Bekaert greviyle dayanışma eylemi

Grev yasağını grev ile delen Bekaert işçisinin direnişi 4. gününde. Tuzla İçmeler'de işçi ve emekçileri seslenen Birleşik İşçi Hareketi, Bekaert grevini selamladı. Bekaert ile dayanışma çağrısı yapan BİH, grev hakkını savunmanın ve mücadelenin önemine dikkat çekti.

Birleşik İşçi Hareketi (BİH), Tuzla İçmeler köprüsünde tersane işçilerine seslendi, Bekaert greviyle dayanışma çağrısı yaptı.

"Selam olsun grev yasağını yıkan Bekaert işçilerine", "Grev haktır engellenemez", "Bekaert grevine güç verelim, patronlara diz çöktürelim" yazılı dövizler ve "Bekaert işçisi yalnız değildir" sloganıyla yürüyüş yapan BİH, işçi ve emekçilere selendi.

Bekaert işçilerinin grev yasağını grevle deldiğini kaydeden BİH, patronların emek sömürüsüne karşı mücadele çağrısı yaptı. "Bekaert işçileri hem tersane hem tekstil hem de metal iş kolunda diğer fabrikalardaki tüm işçiler için grev hakkını savunuyorlar" denilen konuşmalarda, Bekaert işçileriyle dayanışmaya, grev hakkını savunmaya çağrıldı.

Yoksulluğu yaratanların faturasını işçi ve emekçiye kestiği kaydedilen konuşmada, "Ücretlerimiz eriyor; uğradığımız marketlerden, manavlardan, ödeyemediğimiz faturalardan biliyoruz" denildi.

Eylem; "Grev haktır engellenemez", "Bekaert işçisi yalnız değildir" ve "Grev, işgal, direniş" sloganlarıyla sona erdi.