5 Ekim 2024 Cumartesi

Birçok kentte '4 Kasım siyasi darbesi' protesto edildi

HDP, 4 Kasım 2016'da düzenlenen "siyasi darbe"yi birçok kentte yaptığı eylemlerle protesto etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), partilerine yönelik 2016'da gerçekleştirilen '4 Kasım siyasi darbesi'ni düzenlediği eylem ve etkinliklerle protesto etti.  

URFA
HDP Urfa İl Örgütü, '4 Kasım siyasi darbesi'nin yıldönümü dolayısıyla parti binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan HDP İl Eşbaşkanı Ziya Çalışkan, halkların emeği, iradesi ve oylarıyla temsil hakkını kazanan vekilleri şahsında partilerine yapılan siyasi darbeyi protesto ettiklerini söyledi. Çalışkan, "4 Kasım siyasi darbesinden 5 yıl sonra bir kez daha belirtiyoruz ki, demokratik siyaseti tasfiye ve zulüm operasyonlarına asla teslim olmayacağız. Halkımızın demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesinin kararlı neferi olacağımızın sözünü veriyoruz" dedi.

MARDİN
4 Kasım Darbesi, Mardin'in Artuklu, Kızıltepe, Nusaybin, Midyat, Savur, Dargeçit, Ömerli, Derik ve Mazıdağı ilçelerinde yapılan açıklamalarla protesto edildi. Artuklu ilçesindeki HDP il binası önünde yapılan açıklamaya katılan partililer, "Siyasi darbelere hayır" yazılı pankart açarak "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganı attı. Açıklama yapan HDP Artuklu ilçe Eşbaşkanı Bekir Dağ, HDP'nin saldırılara karşı direndiğini belirterek, mücadelelerinin süreceğini söyledi. HDP Mardin İl Eşbaşkanı Perihan Ağaoğlu ise, siyasi darbelere karşı direneceklerini ifade ederek, halkın direnişiyle saldırıların boşa çıkarıldığını ifade etti.

ŞIRNAK
Şırnak'ın İdil ilçesinde parti binası önünde yapılan basın açıklamasına çok sayıda kişi katıldı. Parti binası açıklaması öncesinden polis ablukasına alındı. Açıklamayı okuyan HDP Şırnak İl Eşbaşkanı Sabuha Akdağ, bütün baskılara rağmen HDP'nin mücadelesini sürdürdüğünü ifade belirtti.

Açıklama "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarıyla son buldu.

ADANA
Adana'da da polis ablukasına rağmen açıklama yapıldı. HDP Adana İl Eş Başkanı Gülseren Tural, "Baskı, şiddet ve zor politikalarıyla Bizleri yok etmek isteyen iktidar her geçen gün siyasi bitişe doğru sürükleniyor. Bugün de demokratik siyaseti tasfiye ve zulüm operasyonlarına asla teslim olmayacağız" dedi.

HDP Adana il örgütünün İnönü Parkı'nda düzenlemek istediği basın açıklamasına Adana Emniyeti izin vermedi. Parti binasından çıkmak isteyenler önü parti binası önüne yığınak yapan çevik kuvvet polisleri ile kesilirken basın açıklamasına gitmek isteyenler engellendi. Engellemeye tepki gösteren HDP Çukurova İlçe Eşbaşkanı Saniye Seçgin, "Basın açıklaması yapmak, düşünce ve fikirlerimizi beyan etmek vatandaşlıktan kaynaklanan en doğal ve Anayasal hakkımızdır. Bunu neye göre engelliyorsunuz?" diye sordu.

Parti binası önünde polis ablukasında gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan HDP Adana İl Eşbaşkanı Gülseren Tural, "Baskı, şiddet ve zor politikalarıyla bizleri yok etmek isteyen iktidar her geçen gün siyasi bitişe doğru sürükleniyor. Gözaltına alındığımızda, tutuklandığımızda, parti binalarımız ve mitinglerimiz bombalandığında, belediyelerimiz gasbedildiğinde HDP değil faşizm çözülecek dedik. Çözümsüzlükte ısrar edenlerin çözüldüğü bir süreçte partimiz dimdik ayakta ve Türkiye halklarına umut olmaya devam ediyor" dedi.