16 Eylül 2024 Pazartesi

Bir günde üç işçi katledildi

Bir günde üç işçi katledildi. Mersin ve Aydın'da iş cinayetlerinde işçiler katledilirken, Muğla'da bir itfaiye emekçisi intihara sürüklendi. 

Sermayenin karı uğruna işçiler kapitalizmin çarklarına kurban ediliyor. Patronların gereksiz maliyet gördüğünden işçi sağlığı ve güvenliği önlemleri alınmaması, işçileri ağır işlerde çalıştırmaması ve yasalarca patronların korunması nedeniyle iş cinayetleri artarak sürüyor. İSİG Meclisi'nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre üç işçi katledildi.

MERSİN'DE ERAY YILDIRIM KATLEDİLDİ
Mersin Erdemli'de kuyu açma çalışmaları esnasında 30 yaşındaki Eray Yıldırım, 40 metrelik kuyuya düşerek hayatını kaybetti.

AYDIN'DA İNŞAAT İŞÇİSİ KATLEDİLDİ
Aydın Nazilli'de saat 11.00 sularında inşaatın 3. kat iskelesinde çalışırken yaklaşık 10 metre yükseklikten düşen 37 yaşındaki Hasan Demirtaş yaşamını yitirdi. 

İTFAİYE EMEKÇİSİ İNTİHARA SÜRÜKLENDİ
Muğla Bodrum İtfaiye Grup Amirliği'nde 10 yıl çalışan ve 2024 yerel seçimlerinden bir süre önce başka bir birime atanmasının ardından istifaya zorlanan 37 yaşındaki Hasan Demirtaş, intihara sürüklendi. Ölümünden bir gün önce çıkan yangında gönüllü olarak söndürme çalışmalarına katılan Demirtaş'ın itfaiyecilik mesleğini çok sevdiği için bunalıma girdiği belirtildi.