22 Eylül 2024 Pazar

Binler 'işgale ve ihanete karşı onur yürüyüşü' gerçekleştirdi

"İşgale ve ihanete karşı onur yürüyüşü" binlerin katılımıyla Qamişlo'da yapıldı. Yürüyüşün sonunda yapılan konuşmalarda Medya Savunma Alanları, Rojava ve Şengal'in çembere alınmaya çalışıldığı belirtildi.

Binlerin katılımıyla Qamişlo'da "işgal ve ihanete karşı onur yürüyüşü" gerçekleşti. Kuzey ve Doğu Suriye'nin Cizre Kantonu'na bağlı onlarca kentten Qamişlo kentine gelen binlerce kişi, Osman Sebri Kavşağı'ndan 12 Mart Şehitleri Stadyumu önüne kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca sık sık "Yaşasın gerilla direnişi" , "Kahrolsun İhanet", "Yaşasın Şengal direnişi" sloganları atıldı.

Yürüyüş Stadyum'un önünde mitinge dönüştü.

'İRADEMİZ VE DİRENİŞİMİZLE İŞGALCİLERE KARŞI DURACAĞIZ'
Mitingde konuşan Cizre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi Yasama Meclisi Eşbaşkanı Hikmet Hebîb, "Medya Savunma Alanları, Güney Kürdistan, Şengal ve Kuzey ve Doğu Suriye'ye dönük saldırılar komplodur. Bu saldırı ihanet eliyle yapılıyor ve amacı da bölgedeki demokrasiyi yok etmek" dedi.

Irak hükümetinin KDP'nin ortaklığıyla Şengal'e saldırdığını vurgulayan Hebîb "Irak'ın kuzeyinden Rojava'ya kadar bölgenin kimliğinin değiştirilmesi için planlanan bir komplo var. Türk devleti ve ortakları bu tehlikeli planı saldırılarla gerçekleştirmek istiyor" şeklinde konuştu. Hebîb gerillanın ve bölge halklarının direnişini selamladı, "İrademiz ve direnişimizle işgalcilere karşı duracağız ve hainleri yeneceğiz" ifadelerini kullandı.

Hebîb, Şengal'de yaşanan olaylardan Irak hükümetinin sorumluluğu olduğuna işaret ederek şunları kaydetti, "Demokratik projenin karşısındaki ihanetçiler ve komplocular asla irademizi yenemezler. Duvar örerek özgürlük isteğimizin önünü tutamazlar. Demokratik ulus projesi, özgürlük isteyen bütün halkların projesidir. Halkımızın umutları güvenlik ve huzur içinde gerçekleşene kadar şehitlerimizin izinde olacağız."

'KÜRT HALKI OLARAK İHANETÇİLERİN KAZANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ'
Demokratik Birlik Partisi (PYD) adına Foza Yusif gerillanın direnişini selamladı. Foza Yusif "Bugün düşmanımız dört parça Kürdistan da kimliğimize, varlığımıza karşı büyük bir vahşilikle saldırıyor. Kürdistan dağları, Şengal, Rojava ve her yeri bombalıyorlar, her yere ateş yağdırıyorlar" dedi.

İşgalcilerin Kürt halkını kimliksiz ve muhtaç bırakmak istediğini belirten Foza Yusif, "Kürtlerin bir güç olmaması için dört parça Kürdistan üzerine saldırı geliştirdiler. Bugün Türk devleti ve işbirlikçi KDP her şekilde gerilla, Şengal ve Rojava'yı çembere almak ve Kürt halkının iradesini kırmak istiyorlar. Bugünkü bu onurlu duruşunuz yürütülen kirli siyasete karşı bir tavırdır. Bugün halkımız üzerine kirli anlaşmalar geliştiriyorlar. Biz Kürt halkı olarak ihanetçilerin kazanmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Eylem konuşmaların ardından sona erdi.