22 Eylül 2024 Pazar

Binler işgal saldırılarında ölümsüzleşenleri sonsuzluğa uğurladı

Türk devletinin işgal saldırılarında katledilen DSG savaşçıları Qamişlo, Til Koçer ve Tirbespiyê'de binlerce kişi tarafından toprağa verildi. Törenlerde yapılan konuşmalarda "Şehitlerimizin intikamını alacağız. Geri adım atmayacağız" denildi.

Türk devletinin saldırısında katledilen Demokratik Suriye Güçleri savaşçıları Qamişlo, Til Koçer ve Tirbespiyê'de toprağa verildi.

İşgalci Türk devleti'nin Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile 9 Ağustos günü Qamişlo'da gerçekleştirdiği saldırı da ölümsüzleşen DSG savaşçıları Hêvîn Osman, Mihyeddin Gulo ve Mahir Ebas El-Ezbe için cenaze törenleri düzenlendi. Qamişlo, Til Koçer ve Tirbespiyê'de binler savaşçılarını sloganlarla uğurladı.

QAMİŞLO
İşgalci Türk devletinin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik dün gerçekleştirdiği bombardımanda ölümsüzleşen Mihyeddin Gulo Qamişlo'da Delil Saroxan Şehitliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Yüzlerce kişinin katıldığı merasimde Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Hêvî Seid düşmana en büyük cevabın cenaze törenlerine katılan binlerce insanın olduğunu kaydetti. Hêvî Seid, "On binlerce şehidimiz var. On binlerce kişi de şehit olmaya hazır. Kimse irademizi kıramaz. Şehitlerimizin intikamını alacağız" dedi.

Askeri Güç adına konuşan Feysel Murat şehitlerin ideallerini gerçekleştireceklerini ve yollarının takipçisi olacaklarını belirtti. Murat şunları vurguladı, "Şehitlerimizin intikamını alacağız. Geri adım atmayacağız. Çünkü inanıyoruz ki halkımız zafere ulaşacaktır. Halkımız düşmana karşı askeri güçlerini desteklemeyi sürdürecektir."

Kongra Star Qamişlo Koordinasyonu Üyesi Menicê Haydar ise Gulo ailesinin Kürdistan mücadelesinde mücadele ve direniş dolu bir tarihe sahip olduğunu kaydetti. Rojava devriminin ilk ateşini yaktıklarını belirten Menicê Haydar "Biliyoruz ki önümüzde uzun bir yol var. Biz çocuklarımızı feda edeceğiz ama irademize ve düşüncemize inandığımız için mücadeleye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Mihyedin Gulo'nun annesi Şemsixan Gulo ise konuşma yaparak oğlunun gençliğinden itibaren Kürt özgürlük mücadelesinde yer aldığını ve her şeye rağmen Rojava'dan ayrılmadığını, toprağını terk etmediğini belirtti.

Konuşmaların ardından Mihyeddin Gulo "Şehid namirin" sloganlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

TİL KOÇER
İşgalci Türk devletinin ölümsüzleşen Özsavunma Güçleri üyesi Mahir Ebas El-Ezbe'nin cenaze töreni de İqab El-Eswed Şehitliği'nde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve askeri törenin ardından konuşma yapan Demokratik Suriye Güçleri komutanlarından Mihyeddin Xerke binlerce devrim savaşçısının ülke özgürlüğü için canını feda ettiğini belirtti, "Şehitlerimizin yolunun takipçisi olacağız" dedi.

Til Koçer İlçe Meclisi Eş Başkanı Newaf Xedan da Türk hükümetinin bölgenin güvenliğini bozmak ve bölge sakinleri arasında korku yaymak amacıyla saldırdığını söyledi. Newaf Xedan, "ayağa kalkıp ülkemizin onuru için mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Ardından El-Ezbe'nin şehadet belgesi ailesine teslim edildi. El-Ezbe toprağa verildi.

TİRBESPİYÊ
Tirbespiyê'de de halklar Özsavunma Güçleri savaşçısı Hêvîn Osman'ı (Dilsoz Tirbespiyê) uğurlamakiçin Dilşêr Şehitliği'nde toplandı.

Cenaze töreninde konuşan Tirbespiyê Şehit Aileleri Meclisi üyesi Ebdî Xelef, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarla bölge halkını yok etmeyi ve göçertmeyi amaçladığını kaydetti.

Xelef, zaferi sağlayana kadar şehitlerin izinde gideceklerini belirtti.

Özsavunma Güçleri adına konuşan Herekol Ehmed ise bedeli ne kadar ağır olursa olsun, Kuzey ve
Doğu Suriye halkına yönelik saldırılara karşı mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

Ardından Şehit Dilsoz'un şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Hêvîn Osman kadınların omzunda sonsuluğa uğurlandı.