22 Eylül 2024 Pazar

Bimeks işçileri: Haklarımızı alana kadar mücadele deceğiz

Bimeks işçileri, 4 yıldır verilmeyen maaş ve tazminatlarının ödenmesini istedi. İşçiler, ücretlerini alana kadar mücadele edeceklerinin belirtti.

Bimeks İşçileri, 4 yıldır verilmeyen maaş ve tazminatlarının ödenmesi talebiyle Çekmeköy'deki Bimeks Ofisi önünde açıklama yaptı.

"Bimeks bir ofise sığdı diyorlar. Yutmadık! Patronlardan alacaklıyız" pankartının açıldığı eylemde, "Direne direne kazanacağız" ve "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganları atıldı. Eyleme Cargill işçileri de destek verdi.

'İŞÇİLERDEN KORKUYORLAR'
Açıklama yapan Betül Celep, bin 500 Bimeks işçisinin 4 yıldır maaşlarını ve tazminatlarını alamadıklarına söyledi. İşveren Murat Akgiray'ın ofisten kaçtığını söyleyen Celep, "İşçilere haklarını vermiyor. Mücadele eden işçilerden korkuyor ve kaçıyor. Bin 500 işçiyi temsilen geldik. İşverenlerin peşini bırakmayacağımızı söylemek için geldik" diye konuştu. Açıklama sırasında orada bulunan mahalle sakinlere seslenerek konuşmasını sürdüren Celep, "Artık siz de bunların bin 500 işçinin hakkını yediğini, çaldığını biliyorsunuz" dedi.

'SORUNUNUZ İŞÇİLERİN TAZMİNATI OLACAK'
Ardından söz alan Bimeks işçilerinin avukatı Mürsel Ünder de dava hakkında bilgi verdi. Usulüne aykırı ticaretin suç olduğunu ve cezası bulunduğunu anımsatan Ünder, ancak bunun bu ülkede çok da uygulanmadığına işaret etti. Sorunun çözümü için işverenden randevu talep ettiklerini ifade eden Ünder, fakat işverenin kendilerine, "Ben bu işçileri anlamıyorum. Bizim daha büyük sorunlarımız var. Onları çözmeye çalışıyoruz" dediğini aktardı. İşverene seslenen Ünder, "Zaman içerisinde sizin en büyük sorununuz Bimeks işçilerinin direnişi sayesinde işçilerin tazminatı olacak" diye vurguladı.

İşçilerin bir kuruş tazminatı kalmayana kadar mücadele edeceklerini ifade eden Ünder, işçilerin mücadelesinin haklı olduğunu ve yanlarında durmaya devam edeceğini söyledi. Ünder, "Akgiray ailesi kendi varlıklarının çok düşük bir yüzdesini vererek buradaki işçi arkadaşların tazminatlarını ödeyeceğini, ödemesi gerektiğini biliyoruz. Bu onların hukuki, etik hem de bir dine inanıyorlarsa dini görevleridir" diye konuştu.

'MÜCADELE ESASTIR'
Cargill direnişçisi Oğuz Çömez, mücadele eden arkadaşlarının selamlarını getirdiğini paylaştı. Çömez, "Bu ülkede mücadele etmeden hakkımız olanı maalesef alamıyoruz. O yüzden mücadele esastır, yılmadan yorulmadan emeğimizin peşinde gitmemiz gerekiyor. Çünkü biz vazgeçersek onlar daha çok cesaretleniyor ve başka işçilere de bu zulmü reva görüyorlar" diye belirtti. 
 
Açıklama yapılan konuşmaların ardından sloganlar eşliğinde son buldu.