4 Ekim 2024 Cuma

Bilgi Üniversitesi Çalışanları: Boğaziçililerin yanındayız

Bilgi Üniversitesi Çalışanları yaptığı yazılı açıklamada, "Boğaziçi üniversitesi öğrenci ve çalışanlarının yanındayız, talepleri taleplerimizdir" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi'ne AKP'li Melih Bulu'nun kayyum rektör olarak atanmasına karşı eylemler sürüyor. Rektörlerin Cumhurbaşkanı tarafından atanmasına tepki gösteren Bilgi Üniversitesi Çalışanları, bu durumun üniversiteleri tehdit ettiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesi öğrenci ve çalışanları, üniversite rektörlük görevine, bir kere daha seçmedikleri birinin atanmasına itiraz ediyor ve demokrasi talep ediyor. Üniversitenin bütün bileşenlerinin söz hakkının olduğu katılımcı bir demokrasi yalnız adil yönetim için değil, akademinin özgür ve üretken bir toplumsal birim olarak faaliyet gösterebilmesi için de hayati önem taşıyor" diye belirtildi.

Rektörlük seçimlerinin uzun zamandır artarak devam eden bir biçimde kontrol altına alınmaya çalışıldığı kaydedilen açıklamada, "Üniversitelerin nasıl ve kimler tarafından yönetileceğine o üniversiteyi var eden öğrenci ve çalışanlar tarafından karar verilmesi gerektiğine ve buna engel olan kurum ve uygulamaların, tüm toplum için değer üreten bir akademik yaşamın önünde engel oluşturduğuna inanıyoruz. Tam da bu hususta Boğaziçili arkadaşlarımızın kararlı duruşları hepimize ilham veriyor. Bu yüzden Boğaziçi üniversitesi öğrenci ve çalışanlarının yanında olduğumuzun ve taleplerini kendi taleplerimiz olarak gördüğümüzün bilinmesini istiyoruz" denildi.