21 Eylül 2024 Cumartesi

Bilal Atan'ın direnişi 114. gününde: Mücadelesi birleşe birleşe büyüyecek

Direnişinin 114. gününde Bilal Atan'ı ziyaret eden İEB, işten atma saldırılarının yalnızca AKP'li belediyelerde değil CHP'li belediyelerde de olduğu kaydedildi. Bunun sınıfsal bir saldırı olduğunun altı çizilen eylemde, Bilal Atan'la dayanışma çağrısı yaptı.

İBB'nin iştiraki Ağaç A.Ş.'nin Yenikapı şantiyesinde çalışırken şeflerin işkencesine uğrayan Bilal Atan, işkencecileri teşhir ettikten sonra hukuksuzca işten atılmasına karşı direnişini sürdürüyor. 114 gündür CHP'li İBB'nin karşısındaki Saraçhane parkında direnen Bilal Atan'ı bugün İşçi Emekçi Birliği (İEB) ziyaret etti.

"Bilal Atan işe geri alınsın" sloganının atıldığı eylemde İEB adına yapılan konuşmada, "Buradan İBB'ye bu işin muhatabı sadece Ağaç AŞ yönetimi değildir, sizler de sorumlusunuz. Bugün sermayedarlar, işçi sınıfına dönük her türlü saldırıyı hayata geçiriyor. Burada CHP'li bir belediye bulunuyor, AKP'li belediyelerde de bunlar yaşanıyor. Bu sınıfsal bir saldırıdır. Bu saldırıya karşı Bilal arkadaşımız da onurlu bir şekilde mücadelesini sürdürüyor" denildi.

Atan'ın mücadelesinin birleşe birleşe büyüyeceğini ve O'nun onurlu direnişinin yanında olmaya devam edileceğinin kaydedildiği konuşmada şu ifadeler kullanıldı: "Buradan bir kez daha çağrı yapıyoruz Bilal arkadaşımıza destek verelim. Bu onurlu mücadeleyi büyütelim Bilal Atan arkadaşımızın yanında olalım. Bizler ancak bu saldırılara karşı mücadele ettiğimiz koşullarda bu saldırıları geri püskürtebiliriz. Her türlü dayatmaya karşı sokaklarda, meydanlarda bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. Direnen tüm işçi arkadaşlarımızın da yanında olmayı sürdüreceğiz."