21 Eylül 2024 Cumartesi

Bielefeld'de Kızıldere şehitleri anması

Kızıldere'de ölümsüzleşenler anısına Bielefeld'de '68 devrimci kuşağının mirasına yürütülen mücadeleyle sahip çıkıldığını ve gelecek kuşaklara aktarmanın görev olduğu belirtildi.

Almanya'da Bielefed Uluslararası Halk Evi'nde Kızıldere'de ölümsüzleşenler anıldı. Mahir Çayan ve yoldaşlarının 30 Mart 1972'de Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idamlarını engellemek için mücadelesi ve
siper yoldaşlığının önemi vurgulanan konuşmalarda On'ların devrimci miraslarının devralındığı kaydedildi.

"On'lar farklı politik düşüncelere sahip olsalar da devrimci dayanışmanın asla unutulmaması gerektiğini gösteren bir örnektir. Bu bağlamda baskı, sömürü, zulüm ve katliamlarla yok edilmeye çalışılan Kürt halkı ile dayanışmak, omuz omuza faşist AKP ve MHP diktatörlüğüne karşı mücadele etmek, devrimci görevdir" denilen konuşmalarda birleşik mücadelenin önemine dikkat çekildi.

On'ların siper yoldaşlığı, İbrahim Kaypakkaya'nın ser verip sır vermemesi, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın antifaşist direnişinin en büyük miras olduğunun altı çizilen konuşmalarda, "Bizler bu mirasa sahip çıkmak ve gelecek kuşaklara aktarmayı görev ve sorumluğumuz olarak görüyoruz" denildi.

Türkiye'nin en önemli gündemleri olan deprem ve seçim konusuna da değinilen konuşmalarda, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) bileşenlerinden Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin (ESP) parlamento seçimlerinde Yeşiller Sol Parti'yi destekleyeceğini ancak başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere burjuva adaylara oy vermeyeceğini açıkladığı seçim tutumu da tartışıldı.

Etkinlik müzik dinletisiyle son buldu.