20 Eylül 2024 Cuma

'Bibby Stockholm' gemisinde bir mülteci hayatını kaybetti

Birleşik Krallık hükümetinin mültecileri tutmak için hazırladığı "Bibby Stockholm" isimli gemide bir mülteci yaşamını yitirdi.

Birleşik Krallık'ta "yüzen hapishane" olarak anılan, mültecilerin tutulduğu "Bibby Stockholm" gemisine yerleştirilen bir mültecinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Ülkenin güneyindeki Dorset kıyısında bulunan mülteci gemisinde bir kişi hayatını kaybetti. Olaya ilişkin ayrıntılı bilgi paylaşılmadı.

Birleşik Krallık, ülkedeki yaklaşık 50 bin mültecinin yerleştirilmesi için askeri tesislerdeki kullanılmayan binalar ile mavnalar üzerine inşa edilmiş yüzen yapılarda mültecileri toplama kararı almıştı. Ülkede otellerde bulunan mültecilerin "yüksek maliyet" nedeniyle taşınması kararı alınmış ve "Bibby Stockholm" gemisi de bu amaç doğrultusunda mültecilerin yerleştirileceği ilk gemi olarak gündeme gelmişti.

Ülkenin güneyindeki Portland Limanı'nda demirli gemiye 39 kişiden oluşan ilk mülteci grubu, 7 Ağustos'ta zorla yerleştirilmişti.

İlk etapta 50 mültecinin yerleştirilmesi planlanan gemi, 11 Ağustos'ta içme suyu sisteminde bulunan lejyonella bakterisi nedeniyle boşaltılmıştı. Mülteciler, sudaki bakteri nedeniyle 4 gün kaldıktan sonra ayrıldıkları gemiye 19 Ekim'de yeniden yerleştirilmeye başlanmıştı.