4 Ekim 2024 Cuma

Beyza Buldağ ve Muhammed Ünal tahliye

Boğaziçi Dayanışma WhatsApp grubunu yönettiği iddiasıyla "suç işlemeye alenen tahrik" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" iddiasıyla tutuklanan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Bölümü öğrencisi Beyza Buldağ ve Boğaziçi direnişine destek veren sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle tutuklanan HDK Gençlik Meclisi üyesi Muhammed Ünal tahliye edildi. 

Boğaziçi Dayanışma WhatsApp grubunu yönettiği iddiasıyla tutuklanan Beyza Buldağ ve Boğaziçi direnişine destek veren sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle tutuklanan HDK Gençlik Meclisi üyesi Muhammed Ünal tahliye edidi. 

İzmir'deki evinden polis baskınıyla gözaltına alındıktan sonra İstanbul'a getirilen Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü öğrencisi Beyza Buldağ, savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından "suç işlemeye alenen tahrik" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" iddiasıyla tutuklanmıştı. 

Buldağ'ın avukatlarının tutukluluğunun itirazına yönelik başvuruları da 8. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ret edilmişti. 

Üst mahkemeye başvuran avukatların talebi doğrultusunda Beyza Buldağ serbest bırakıldı.

MUHAMMED ÜNAL DA SERBEST BIRAKILDI

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklanan Muhammed Ünal da serbest bırakıldı.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolara destek veren Muhammed Ünal, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan Muhammed Ünal, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklanmıştı.