19 Eylül 2024 Perşembe

Beşyol PTT'de müdür ve şef Haber-Sen yöneticisine şiddet uyguladı

Van'da Beşyol PTT'de çalışan Haber-Sen 7 No'lu Şube yöneticisi Nesrullah Coşkun, müdür vekili Aydın Çılgın ve şef Fatih Yaşar'ın fiziki saldırısına uğradı. Coşkun darp raporu alarak suç duyurusunda bulundu. KESK Van Şubeler Platformu, fiziki saldırıya ilişkin yaptığı eylemde, "Şube yöneticimiz Nesrullah Coşkun yalnız değildir. Ona şiddet uygulayanlardan yargı önünde hesap soracağız" dedi.

PTT emekçilerine yönelik ağır baskı ve mobbing, fiziki şiddete kadar vardırıldı. Van'da Beşyol PTT'de çalışan Haber-Sen Van 7 Nolu Şube yöneticisi Nesrullah Coşkun, müdür vekili Aydın Çılgın ve şef Fatih Yaşar'ın fiziki saldırısına uğradı. Darp raporu alan Coşkun, suç duyurusunda bulundu.

PTT emekçilerine yönelen saldırılara ilişkin KESK Van Şubeler Platformu açıklama yaptı.

Beşyol PTT önünde yapılan açıklamaya, Haber-Sen MYK üyesi İbrahim Halil Doğan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda sendikacı ve PTT emekçisi katıldı. Açıklamada, "Bu işyerinde şiddet var. Emekçiye yönelik şiddeti kınıyoruz" pankartı açıldı.

Açıklamayı okuyan Haber-Sen Van 7 Nolu Şube Başkanı Hamit Aker, PTT emekçilerinin ağır baskı ve mobbing altında çalıştığını belirterek, geçtiğimiz günlerde Erzurum ve Urfa'da PTT emekçilerinin yaşadığı şiddeti hatırlattı. Muş'ta işyeri temsilcilerinin amirinin hakaretlerine maruz kaldığını anımsatan Aker, 2018 yılından beri personel almayan PTT yönetiminin bir emekçiden 2-3 kişinin işini yapmasının istendiğine dikkat çekti.

Posta dağıtım sayısı dayatmasıyla emekçilere ceza yağdırıldığını söyleyen Aker, "PTT emekçileri geçici görevlerde, zor şartlar altında hem idarenin hem de vatandaşların saldırısı tehdidi ile hizmet üretmeye çalışmaktadır" dedi.

13 Ağustos Salı günü Van Beşyol PTT Müdürlüğü emekçisi olan Haber-Sen 7 No'lu Şube Yöneticisi Nesrullah Coşkun'un müdür ve şefinin fiziki saldırısına uğradığı, darp sonucu parmağının çatladığı bilgisini paylaşan Aker, "PTT'nin idarecileri emri altında çalışan emekçilere küfür edecek, mobbing uygulayacak bu cesareti nereden almaktadırlar" sorusunu yöneltti.

PTT'nin daire başkanları ve başmüdürlerinin, müdür ve başdağıtıcılara, şeflere hukuksuz emirler verdiğini söyleyen Aker, bu emirlerin bu tür saldırıların önünü açtığına dikkat çekti.

Aker son olarak şunları söyledi: "Kendini hukuktan üstün görenler şunu iyi bilmelidir ki, sendikamızın her bir üyesi, yöneticisi bugüne kadar hiçbir baskıya, tehdide boyun eğmemiştir. Bundan sonra da eğmeyecektir. Şube yöneticimiz Nesrullah Coşkun yalnız değildir. Ona kamu personeli adabına ve insanlığa sığmayacak şekilde küfürler ederek, gözü dönmüş bir öfke ile şiddet uygulayanlardan yargı önünde hesap soracağız."