22 Eylül 2024 Pazar

Beştaş ve Çepni Kadıköy'de: Tercihimiz kendimiziz

DEM Parti İBB Eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Kadıköy'de halkla bir araya gelen ve esnaf ziyaretinde bulunan eşbaşkan adayları, İstanbul'da kazanacak güce, inanca ve kararlılığa sahip olduklarını kaydetti. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, Kadıköy rıhtımda DEM Parti'nin seçim standını ziyaret etti, ardından Kadıköy sokaklarında halkla bir araya geldi, esnaf ziyaretinde bulundu. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu ve çok sayıda kişinin de katıldığı çalışmada halk Beştaş ve Çepni'yi büyük bir coşkuyla karşıladı.

ÇEPNİ: İSTANBUL'U EMEĞİN KENTİ YAPABİLİRİZ
Kadıköy rıhtımda ilk sözü alan Murat Çepni, "DEM Parti olarak; ezilenler, emek ve demokrasi güçleri olarak kazanabiliriz. Daha güçlü yan yana gelerek, omuz omuza vererek özgürlüğü kazanabiliriz. İstanbul'u emeğin kenti yapabiliriz. Buna gücümüz var, inancımız var, kararlılığımız var, bize dayatılan seçeneklere mecbur değiliz" dedi.

'HALKIMIZIN CESARETİYLE KAZANACAĞIZ'
Patronlara karşı halkın ve emeğin partisi olduklarının altını çizen Çepni, İstanbul ve İzmir'de sosyalistlere dönük gözaltı saldırısına dikkat çekerek, "Biz barikatları yıka yıka bugünlere geldik. Bütün barikatları yıka yıka kazanacağız. Halklarımızın alın teriyle, cesaretiyle kazanacağız. İstanbul'u kazanacağız" ifadelerini kullandı.

BEŞTAŞ: SİZİN KARŞINIZDA SİZE BOYUN EĞECEK BİR PARTİ YOK
Gültan Kışanak, Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş başta olmak üzere tüm siyasi tutsakları selamlayarak sözlerine başlayan Meral Danış Beştaş, siyasi operasyonlar ve rehin etme politikasını hiç terk etmediğini söyledi. Kürtlere, Alevilere, sosyalistlere, muhaliflere karşı kesintisiz bir darbe sürecinin devam ettirildiğini vurgulayan Beştaş, sabah saatlerinde İzmir ve İstanbul'da devrimcilere yönelik gerçekleşen gözaltı ve hedef gösterme saldırılarına tepki gösterdi. İktidara seslenen Beştaş, "Hala bizi tanımadınız mı? Sizin karşınızda size boyun eğecek bir parti yok" dedi. Beştaş ayrıca, gözaltındaki sosyalistlerin derhal serbest bırakılmasını istedi.

'NE ÖLÜMÜ, NE SITMAYI KABUL ETMİYORUZ'
"Bize taraf tutmamız dayatılıyor. Ölümle sıtma arasında tercih yapın diyorlar. Tercihimiz kendimiziz. Ne ölümü, ne sıtmayı kabul etmiyoruz. Biz özgürce yaşamak istiyoruz" vurgusu yapan Beştaş, seçim sürecinde ülkenin dört bir yanında kendi sözleri ve sesleriyle, doğru bildikleri yolda yürümeye devam edeceklerini kaydetti.

Belediye başkan adaylarının büyük bir çoğunluğunun erkek olduğuna işaret eden Beştaş, "İstanbul'u kadınlar yönetmeli. Eşbaşkanlık sistemiyle İstanbul yönetilmeli iddiamızı yükseltiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ardından Beştaş ve Çepni ile DEM Partililer, Kadıköy sokaklarını dolaşarak esnafları ziyaret etti ve halkla sohbet etti.