19 Eylül 2024 Perşembe

Beştaş: Seçim bildirgesi teslim bayrağıdır

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, 16 yıldır iktidarda olan AKP'nin seçim bildirgesinin 2002'den farklı olmadığına dikkat çekerek, "Dün söyleyecek yeni bir sözünüz olmadığını ilan ettiniz" dedi.
HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 
 
Beştaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün açıkladığı seçim bildirgesini değerlendirdi. "Yeni bir şey duymadık" diyen Beştaş, ekledi: "Kürtlere ve muhaliflere ölüm, gözyaşı ve kan temel mottolardan biriydi. Ayrıca sanırım anketleri çok kötü ve bu nedenle vaatler var. Yolsuzluklar, yasaklar konusunda yeni vaatte bulundular."
 
Y'LER 4 OLDU: YASAK, YOLSUZLUK, YOKSULLUK, YALAN
 
Yasakların ve yoksulluğun hiç olmadığı kadar arttığını belirten Beştaş, "Yolsuzluklar da Avrupa'ya ABD'ye ihraç edilmiştir. Bir Y de biz veriyoruz size: Yalan. Yalanda sınır tanımıyorsunuz" dedi.
 
16 yıldır iktidarda olan bir partinin yapamadıklarını yeni bir vaat olarak halkın önüne koyduğunu kaydeden Beştaş, devletin borcunun arttığını, işsizliğin 2002'den yüzde 8'den yüzde 10'a çıktığını, dış ticaret açığının arttığını hatırlattı. 
 
"Birçok şey eklenebilir bu listeye" diyen Beştaş, şöyle devam etti: "Kesilen zeytin ağaçları, HES'ler, nükleer, atanamayan öğretmenler, KHK mağdurları, Cizre bodrumları unutmadık. İndirilen Kürtçe tabelalar. Çocukların, kadınların zırhlı araçlarla yaşamlarını kaybetmesi. Düşmanlaştırma politikası da paralel bir şekilde devam ediyor. Manifestoda yeni olan neydi: Kendi seçmenine münafık dedi. Muhalefet partilerine terörist diyen iktidar garip bir telaş içinde Cumhurbaşkanlığı'nda oy verip parlamento seçimlerinde oy vermeyenleri münafık ilan etti. AKP seçmenleri, size münafık diyenlere artık destek vermeyin. Bugün münafıksınız yarın terörist."
 
2002'deki seçim bildirgesinin kopyasının bugün halkın önüne konulduğunu söyleyen Beştaş, "Şaka mısınız? Kötü bir şakasınız. Sizin hafızanız olmayabilir. Halkı kandırdığınızı düşünebilirsiniz ama artık 24 Haziran sizin sonunuz olacak. Dün söyleyecek yeni bir sözünüz olmadığını ilan ettiniz. Bu artık teslim bayrağını çekmektir. 2002'yi tekrar ettiler, yeni bir şey söylemediler" diye konuştu. 
 
KÜRTLERE ÖLÜM VAAT EDİYOR
 
Erdoğan'ın F16'lardan söz ettiğini hatırlatan Beştaş, ekledi. "Kürt meselesini çözmeyen iktidar Kürtlere ölüm vaat ediyor."
 
Erdoğan'ın "Afra tafra yapmayacağız" sözüne de yanıt veren Beştaş, "Uyku saatleri dışında sürekli bir parmak var. Vatandaşı tehdit eden bir dil var sürekli. Her gün vatandaş psikolojik şiddet görüyor" dedi.
 
EMEKLİLER İKRAMİYEYİ HDP'YE BAĞIŞLAYACAK
 
Geçen hafta açıklanan torba yasa tasarısını "şevim rüşveti" olarak değerlendiren Beştaş, "16 yıllık iktidarında emekliye ikramiye vermeyen iktidar seçime 50 kala bütün emeklilere bin lira verdi. Emeklilerden 50 kişi aradı dünden beri HDP'ye bağışlayacağız dediler" diye konuştu.
 
Cumhurbaşkanı adayları Selahattin Demirtaş'ın en kısa sürede serbest bırakılması için başvuru yapacaklarını söyleyen Beştaş, bir gazetecinin sorusu üzerine CHP'nin adayı Muharrem İnce'nin Demirtaş'ı ziyaret edecek olmasının anlamlı ve değerli olduğunu söyledi.