22 Eylül 2024 Pazar

Beştaş: Kadın özgürlüğünü esas alıyoruz

DEM Parti İBB Eşbaşkan adayı Beştaş, Gazi Mahallesinde kadınlarla buluştu. DEM Parti'nin en önemli farkının kadın özgürlüğünü esas alması olduğunu söyleyen Beştaş, partilerinin yüzde 50 oranda kadın aday gösterdiğini, diğer partilerde bu oranın yüzde 4-5 olduğunu vurguladı. Gazi Mahallesinin direnişin kalesi olduğunu kaydeden Beştaş, "Direne direne kazanacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Meral Danış Beştaş, Gazi Mahallesinde kadınlarla bir araya geldi. Sultangazi İlçesi binasında buluşmada, "Jin, jiyan, azadî", "Bijî berxwedana jinan" sloganlarıyla karşılanan Beştaş, burada bir araya gelen kadınlara seslendi.

'DİĞER PARTİLERDEN FARKIMIZ KADIN ÖZGÜRLÜKÇÜ PARADİGMAMIZ'
DEM Parti'nin diğer partilerden en önemli farkının kadın özgürlüğünü esas alması olduğunu vurgulayan Beştaş, "Kadın özgürlükçü paradigmamız, kadının iradesinin, yönetimdeki rolünün ve kadın özgürlüğü olmadan toplumun özgürleşemeyeceğine dair iddiamız ve mücadelemizdir. Ne diyoruz kadınlar özgür olmadan toplumlar asla özgür olamaz" dedi.

DEM PARTİDE YÜZDE 50 KADIN ADAY FARKI
DEM Parti dışındaki partilerin kadın temsiliyetini, kadınların taleplerini yok saydığına işaret eden Beştaş, "Büyük büyük laflar eden partilere bakıyoruz kadınlar neredeyse yok. Neredeyse kadının sözü, sesi, varlığı, iddiası yok. Sadece erkek bir yönetim, erkek bir dil, erkek bir iddia ile karşı karşıyayız. Dün bir kez daha oranlara baktım, hiçbir partide kadın belediye başkanı ve meclis üyesi adayları yüzde 10'u geçmiyor. Yüzde 4-5, en fazla yüzde 8. Bizim yüzde 50 kadın temsilimiz var" diye konuştu.

Beştaş'ın konuşmasına kadınlar "Jin, jiyan, azadî" sloganını atarak yanıt verdi.

'KADINLAR ERKEK ADAYLARA OY VERMEYECEK'
"Taleplerimizi, iddiamızı, siyasetimizi büyüterek yarınları daha da güzelleştireceğiz. Umudu büyüteceğiz. Bu nedenle buradayım, bu nedenle İstanbul'dayım, bu nedenle sizlerin adayı olarak ortaya çıktım" diye konuşan DEM Parti İBB eşbaşkan adayı Meral Danış Beştaş'ın, "Kadınlardan hiçbir kuşkum yok. Herhalde erkek adayları oy vermeyeceksiniz" sözlerine kadınlar alkışlarıyla destek verdi.

'GAZİ MAHALLESİ DİRENİŞİN KALESİ'
Eşbaşkan adayı Murat Çepni, il ve ilçe örgütleriyle birlikte İstanbul'da güçlü bir çalışma öreceklerini söyleyen Beştaş, Gazi Mahallesindeki direniş geleneğine işaret etti, "Gazi Mahallesindeyiz, direnişin kalelerinden birindeyiz" diye ekledi. Gazi Mahallesi'nde direnenleri selamlayan Beştaş, "Direne direne kazanacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu.

KIŞANAK VE YÜKSEKDAĞ'A SELAM
7 yıldır keyfi bir şekilde tutsak edilen Gültan Kışanak'ın partilerinin Ankara Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayı olduğunu hatırlatan Beştaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Burada aynı zamanda Gülten Kışanak adına da bulunuyorum. 7 yılı aşkın bir süredir tamamen keyfi, iktidarın isteği doğrultusunda rehin tutuluyor. Tıpkı Sabahat Tuncel, Ayla Akat, Figen Yüksekdağ ve daha binlerce kadın yoldaşımız gibi. Bu mücadele sebebiyle iktidar ve yönetenler onları rehin tutuyor. Biz bu seçimde aynı zamanda Gültan Kışanak ve rehin tutulan tüm yoldaşlarımızı özgürleştirmek için de mücadele ediyoruz. Kandıra'daki kadın yoldaşlarımıza selam göndermek istiyorum."

Kadınlar konuşmanın ardından "Siyasi tutsaklar onurumuzdur" sloganını attı.

Buluşmaya, DEM İstanbul İl Eşbaşkanı Gonca Yangöz, Sultangazi'nin çeşitli mahallelerindeki kadın muhtar adayları da katıldı.