20 Eylül 2024 Cuma

Beşiktaş Belediyesi işçileri: Artık yeter, geçinemiyoruz

TİS sürecinde aldıkları zamların enflasyonla eridiğini belirten Beşiktaş Belediyesi işçileri, ek protokol için mücadeleyi sürdüreceklerinin altını çizdi.

Beşiktaş Belediyesi işçileri, ek protokol talebiyle Levent'te bulunan belediye binası önünde basın açıklaması düzenledi. Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel Sen) öncülüğünde düzenlenen açıklamada, "Artık yeter! Geçinemiyoruz" pankartı açıldı.

Basın açıklamasını okuyan Tüm Bel Sen 2 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Bilgili, ülkedeki ekonomik, siyasal, toplumsal krizin giderek derinleştiğini vurguladı. Enflasyon nedeniyle sofralarındaki ekmeğin küçüldüğünü belirten Bilgili, toplu iş sözleşmesi ile güvence altına aldıkları haklarının hükümet tarafından gasp edilmeye çalışıldığını, belediye yönetimlerinin ise işçilerin yanında durmadığını kaydetti.

Bilgili, şöyle devam etti: "Hepinizin bildiği üzere, mevcut toplu sözleşmemiz Beşiktaş Belediye yönetiminin 0 zam politikasında ısrar etmesi sebebiyle, görüşmelere başlanmasından itibaren 8 ay sonrasında imzalanabilmiştir. Sözleşmede eksik kalan konular ve yaşanılan hiperenflasyon ortamında aldığımız zammın erimesi sebebiyle, Ocak 2023 tarihinden bu yana ek protokol talebi Belediye yönetimine hem yazılı hem de sözlü olarak defalarca yapılmasına rağmen, Beşiktaş Belediye yönetimi tüm süreçlerde oyalama politikası izlemiştir."

Sendikalı işçilerin kararlı duruşu sayesinde yeni bir süreç başladığını ve Temmuz ayında belediyeye yeni bir ek protokol sunulduğunu ifade eden Bilgili, belediyenin toplu sözleşme heyetinin olumsuz tavrı ve ek protokol imzalamaktan kaçmasıyla emekçilerin enflasyon karşısında ezilmesine katkı sunduğunu söyledi.

Aynı parti tarafından yönetilen farklı belediyelerde TİS süreçlerinin birbirinden uzak anlayışlarla sürdürülmesine tepki gösteren Bilgili, "Unutulmamalıdır ki, ne şubemizin yaklaşan seçimi, ne siyasi partilerin seçimleri, ne de yerel seçimler toplu sözleşme süreçlerimizin uzatılmasına, imzalanmamasına veya farklı tutumlar içerisine girilmesine sebep olarak gösterilemez" dedi.

Görüşme masasındaki son tekliflerinin geçerli olduğunu ve bu rakamın altına inilmeyeceğini kaydeden Bilgili, "Sesimize kulak verilene kadar barışçıl demokratik tüm haklarımızı kullanacağımızı ifade ettik, bugünkü açıklamamızla kamuoyuna dönük ilk adımımızı attık ve haklarımızı alıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bize açlık sınırında bir yaşamı reva gören, haklarımızı, özgürlüklerimizi yok sayan, her seferinde taleplerimizi öteleyen, umudumuzu başka baharlara erteleyen zihniyete 'artık yeter' diyoruz" ifadelerini kullandı.

Eylem boyunca, "Açlığa mahkum olmayacağız", "Emekçiyiz haklıyız, kazanacağız", "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" sloganları atıldı.