20 Eylül 2024 Cuma

BES İzmir Şubesi: AKP oy yok

BES İzmir Şubesi yaptığı basına açıklaması ile kamu emekçilerinin yılardır talep ettiği 3600 ek göstergenin AKP tarafından seçim malzemesi yapıldığını ifade ederek "AKP'ye ve onun Cumhurbaşkanı adayına oy yok" dedi. Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi AKP'nin seçimden sonra 3600 ek gösterge ile ilgili düzenleme yapılacağı yönündeki vaatleri ile ilgili basın açıklaması yaptı.
 
BES İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven, ek gösterge rakamlarının toplu sözleşme ile belirlendiğini hatırlatarak, AKP'nin şimdiye kadar bu talebi yok saydığını ve şimdi seçim vaadi olarak kullandığını belirtti.
 
Güven, yıllardır kamu emekçilerinin temel bir talebi olan ek gösterge düzenlemesinin sadece emeklilik süresinde yapılmasının ön görülmesinin ve belirli hizmet kollarını kapsamasının adaletsiz olduğunu vurguladı.
 
"Ek göstergelerin artışı ile düzenleme kamu emekçilerinin tamamını kapsamalıdır. Ek göstergeden hiçbir şekilde yararlanamayan yardımcı hizmetler sınıfı ile ilgilide mutlaka ek gösterge uygulamasından yararlanması için düzenleme yapılması gerekmektedir" diyen Güven, taban aylıklarında da artış yapılması gerektiğini belirtti.
 
Güven konuşmasına şöyle devam etti: "O nedenle seçim meydanlarında emekçilerin talepleri suistimal edilmemeli, iktidar samimiyse, öncelikle gasp ettiği haklarımızı geri vermeli, enflasyon karşısında yaşanan kayıplarımız giderilmelidir. Taban maaşa ilave zam yapmalı- tüm kamu emekçilerinin maaşı en aşağı yoksulluk sınırı olan 5400 TL'ye getirilmelidir."
 
Güven, KHK'larla iş güvencesini ve liyakatı ortadan kaldıran, grevleri yasaklayan ve özelleştirmeyi yaygınlaştıran AKP'ye ve Cumhurbaşkanı adayına 24 Haziran'da oy vermeyeceğini açıkladı. 
 
Güven, taleplerini şu şekilde açıkladı:
-OHAL'in kaldırılması
-Taban maaşın 5400 TL ye çıkarılması
-Tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge,
-Çalışanlar için gelir vergisi diliminin yüzde 10'da sabitlenmesi,
-Ek ödemelerin artırılması,
-Ek ödemelerin emekli aylığına yansıtılmasını,
-Zorunlu BES uygulamasının kaldırılmasını