21 Eylül 2024 Cumartesi

BES Antalya Şubesi ek zam talebini yineledi

"Ek zam" talebiyle başlattıkları eyleme Antalya Defterdarlığı önünde devam eden BES Antalya Şubesi, insanca yaşayacak ücret talebini tekrarları ve hakları olan ek zammın acil ödenmesini istedi.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Antalya Şubesi, "ek zam" talepleri eylemlerini sürdürüyor. BES üyelerinin bugünkü eylem noktası Antalya Defterdarlığı önü oldu. Eylemde, "İnsanca yaşayacak ücret, ek ödemelerin maaşlara dahil edilmesini, tüm kamu emekçilerine 3600 ek gösterge, ücretsiz yol/yemek hizmeti ve kira yardımı istiyoruz" pankartı açıldı.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "İnsanca yaşayacak bir ücret talebimizi ısrarla tekrarlıyoruz ve hakkımız olan ek zammı acil olarak istiyoruz. En az yoksulluk sınırında bir ücret ve refah payı istiyoruz. 3600 Ek gösterge hakkımızı, ücretsiz yemek hizmeti, tüm işyerlerimizde kreş istiyoruz. Buradan bir kez daha ifade ediyoruz! Ne TÜİK’in enflasyonu ne de Memur Sen’in satış sözleşmesine teslim olmayacağız! Toplu sözleşme süreçlerinde kamu emekçilerini satan, sonra kapı kapı ek zam dilenen Memur Sen yöneticilerini buradan bir kez daha protesto ediyor ve uyarıyoruz. Dilenenler değil direnenlerin kazanacağı bilinci ve inancı ile mücadeleye devam edeceğimizi kararlılıkla bir kez daha ifade ediyoruz. Haklı taleplerimizin kalıcı bir kazanıma dönüşmesi için, yetki alanımızda bulunan bütün sendikaların yan yana gelerek birlikte mücadele etmesini önemsiyor ve birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. İnanıyoruz ki, bizlerin birlikte, yan yana mücadele etmesi, haklı taleplerimizin kazanıma dönüşmesine katkı sunacaktır. İnsan onuruna yakışır koşullarda çalışmak, insanca yaşamak istiyoruz ve biliyoruz, insanca bir yaşamı direne direne, birleşe birleşe kazanacağız. Yaşasın birlikte, örgütlü, onurlu mücadelemiz!"

Eylem, "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Direne direne kazanacağız", "Birleşe birleşe kazanacağız", "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" sloganlarıyla sona erdi.