23 Eylül 2024 Pazartesi

Berlin'deki Sovyet anıt mezarına faşist saldırı

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal saldırısı sonrası Avrupa'da Rus halkına yönelik ırkçı saldırılar artarken, son olarak Berlin'deki Treptower Parkı'nda bulunan Sovyet Anıt Mezarı'na faşistler tarafından saldırı gerçekleştirildi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de, Treptower parkındaki Sovyet Anıt Mezarı'na faşist saldırı gerçekleştirildi. Saldırganlar, anıt duvarlarına "Putin=Stalin", "Tüm Ruslara ölüm", "Tüm Rusları Bucha'daki insanlar gibi öldürün" yazılamaları yaptı ve kırmızı boya attı.

İkinci emperyalist paylaşım savaşı sırasında Almanya'da Hitler faşizmine karşı kazanılan zaferin ve Berlin Kuşatması'nda yaşamını yitiren 80 bin Sovyet askerinin anısına inşa edilen anıt, her yıl on binlerce insanı ağırlıyor. 1949 yılında inşa edilen anıt mezarda, Yakov Belopolski tarafından tasarlanan 12 metre uzunluğundaki heykel ise elindeki kılıç ve kucağındaki çocukla parçalanmış bir gamalı haç sembolünün üzerinde duruyor.

Saldırıya karşı aralarında Young Struggle'ın da bulunduğu anti-faşist örgütler, 9 Nisan günü ırkçılığa ve komünizm düşmanlığa karşı anıt önünde bir araya gelme çağrısı yaptı.