22 Eylül 2024 Pazar

Berlin'de YS'den Rojava paneli

Almanya’nın Berlin kentinde Rojava devriminin 10. yılı paneli gerçekleştirildi.

Gençlik örgütü Young Struggle (YS), Rojava devriminin onuncu yılına ilişkin Almanya’nın başkenti Berlin’de panel düzenledi. 

Rojava devrimi başta olmak üzere devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla başlayan panelde Rojava devriminin hangi politik ve ekonomik koşullarda gerçekleştiği anlatıldı, devrimin tüm saldırılara rağmen ayakta olduğu kaydedildi.

Meclislere dayalı taban örgütlenmesine önem veren demokratik devrimin tüm Rojava halklarını kucakladığı ve aynı zamanda bir kadın devrimi olduğu, kadınların 10 yıldır devrimin her alanında aktif rol aldığı vurgulandı. Devrimin başta faşist Türk devleti olmak üzere, bölge gerici devletlerin ve emperyalistlerin hedefin olduğu ve bugün de Türk devletinin yeni işgal saldırılarına hazırlandığı belirtilerek, Rojava’yı savunmanın tüm komünist, devrimci, antiemperyalist, antifaşist güçlerin görevi olduğu anlatıldı.

Komünistlerin başından beri devrimi savunma ve inşa çalışmasında yer aldıklarını, onlarca şehit verdiklerini belirten konuşmacılar; Serkan Tosun, İvana Hoffman, Baran Serhat, Destan Temmuz başta olmak üzere onlarca komünistin kanlarını akıttıkları devrimi sosyalist devrimle buluşturmak isteyen Devrimci Komünist Hareket TKŞ ve Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ)’nin programatik görüşleri de tanıtıldı.

Sunumun ardından katılımcıların Rojava’da ve Ortadoğu’da güncel politik gelişmelere dair çok sayıda soru ve cevaplarla ve tartışmalarla süren panel, Rojava Devrimini savunmak için eylemsel dayanışmayı büyütme çağrısı ile sona erdi.