21 Eylül 2024 Cumartesi

Berlin'de Mahsa Amini için konsolosluk önünde eylem

Berlin'de düzenlenen eylemde Alman devletinin İran'da Mahsa Amini'nin katledilmesine ilişkin tek söz söylememesine tepki gösterildi. Kadınlar, Alman devletinin bu katliama karşı sert bir tutum almasını istedi. 

Almanya'nın başkenti Berlin'de, İran polisinin işkencede katlettiği Mahsa Amini (Jîna Emînî) için eylem düzenlendi. İran elçiliği önünde yapılan basın açıklamasında "İran'a yönelik yaptırımlar uygulansın", "Alman devleti katliamlara neden sessiz kalıyor" yazılı dövizler taşındı.

Alman hükümetinin İran'ın bu katliamına karşı sert bir tutum alması istenen eylemde, Alman devletinin şimdiye kadar katliama ilişkin tek söz söylememesine dikkat çekide ve tepki gösterildi. 

Devlet eliyle gerçekleştirilen bu katliamdan hesap sorulmasını isteyen kadınlar, İran'da ülke çapında Mahsa Amini için süren eylemlere yapılan saldırıların da sert bir dille eleştirilmesi istendi.

Almanya'nın İran'a yaptırım uygulaması da talepler arasında sıralanırken Alman elçiliğinin Dışişleri Bakanlığına çağrılıp burada kendisiyle bu katliamla ilgili konuşulması istendi.