21 Eylül 2024 Cumartesi

Belediye işçileri ek protokol için sokağa indi

Buca ve Bayraklı belediyesi işçileri, aldıkları ücretin enflasyon karşında eridiğini vurgulayarak, ek protokol talebiyle sokağa indi.

Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) İzmir 5 ve 6 Nolu Şubesi, üyelerinin ek protokol taleplerine ilişkin Buca ve Bayraklı Belediyesi önünde açıklama yaptı. Buca Belediyesi önündeki açıklamaya yüzlerce işçi, sloganlarla yürüyerek geldi. "Ücrette adalet istiyoruz, geçinemiyoruz" pankartı açılan açıklamada, sık sık "İnsanca bir yaşam istiyoruz", "Birleşe birleşe kazanacağız", "Buca işçisi köle değildir" ve "İnadına sendika inadına DİSK" sloganları atıldı.

Burada konuşan Genel-İş İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Ahmet Savaş Aras, işçilerin ağır koşullar altında kuşatıldığını ve maaşlarının günden güne eridiğini kaydetti. Asgari ücretin tüm sendikalı işyerlerini de kuşattığını belirten Aras, "Merkezi idareye bağlı kurum ve kuruluşlarında, en düşük ücretin net 20 ila 22 bin lira seviyesine geldiği bir ortamda, tüm işçilerin ücretlerine de iyileştirme yapılması kaçınılmazdır. DİSK'e bağlı sendikalar, siyasal iktidarın ve belediye işverenlerinin, işçilere reva gördüğü düşük ücret dayatmasını kırmaya kararlıdır" dedi.

Buca Belediyesi'nin bütün görüşme taleplerine bir dönüş yapmadıklarını aktaran Aras, "Buca belediye başkanı ve yönetimine sesleniyoruz; Biz çok zor durumdayız bu maaş ile geçinemiyoruz, kiramızı, faturamızı ödeyemiyoruz. Çocuklarımızın bizden istediği harçlığı veremiyoruz, gece geç saatte eve girip sabahın köründe çıkıyoruz. Eğer görüşme taleplerimize cevap verilmezse bundan sonra bu alanda olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bayraklı Belediyesi önünde yapılan açıklamada ise "Ücrette adalet istiyoruz, geçinemiyoruz" ve "Artık yeter, bıçak kemikte" pankartları açıldı. İşçiler adına konuşan Genel-İş İzmir 6 Nolu Şube Sekreteri Muhsin Akıcı, "Seçimlerden önce kaşıkla verilen ne varsa, şimdi kepçeyle, kazanla geri alınıyor. Türk Lirası hızla değer kaybedip, paramız pul oldukça, emeğimiz ucuzluyor, satın alma gücümüz azalıyor, ülkemiz gün geçtikçe fakirleşiyor. Öyle ki, işçinin, emekçinin, emeklinin ve dar gelirlinin sırtına yükledikleri zamlarla, yandaşlarının ve kendilerinin ceplerini doldurmaya devam ediyorlar. Bir an önce hiç zaman kaybetmeden insanca yaşayacak bir ücret için talebimizin karşılanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.