19 Eylül 2024 Perşembe

Belçika'da Suruç katliamının 9. yıl çalışmaları

Halkevi ve SKB, Belçika'da Suruç katliamının 9. yılına giderken bir dizi eylem ve etkinlik planladı. 20 Temmuz günü Maalbeek metro istasyonundan başlayacak sembolik yürüyüşte, DAİŞ-Türk devleti işbirliğiyle gerçekleşen katliamlarda yaşamını yitirenler anılacak.

Belçika'da Halkevi ve Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Suruç katliamının 9. yılına girerken "Suruç için adalet herkes için adalet" talebiyle iki haftaya yayılan bir dizi etkinlik programladı.

Programın startı 33'lerin neden Kobanê'ye gittiğini anlatan “Gitmek” belgeselinin Sacco-Vanzetti'de gösterimiyle 12 Temmuz'da verildi. verildi. 

Brüksel'in en işlek yerlerinden olan  Pbelorte de Namur'da 13 Temmuz'da 33'lerin fotoğraflarının yer aldığı bir sergi ve info standı açıldı. Burada halka yönelik konuşmalarda Suruç katliamı anlatımı, neden adalet istendiği açıklaması yapılarak bildiri dağıtıldı.

Program kapsamında 20 Temmuz Cumartesi günü, Saat 15.00'de PL. Jean Rey, 1040 Bruxelles'de bir yürüyüş yapılacak. Maalbeek metro istasyonundan başlayacak sembolik yürüyüşte, DAİŞ-Türk devleti işbirliğiyle gerçekleşen katliamlarda yaşamını yitirenler anılacak.