5 Ekim 2024 Cumartesi

BEKSAV: İllegal yollarla dostlarımızı muhbirliğe zorlayamazsınız

BEKSAV emekçilerine ve dostlarına yönelik polis tacizleri devam ediyor. BEKSAV, kurumun terörize edilmesine, kurum dostlarına yönelik muhbirlik dayatmalarına izin vermeyeceklerini vurguladı. 

Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV), vakıf emekçileri ve dostlarına yönelik devam eden polis tacizlerine ilişkin açıklama yaptı. 

Bugün akşam saatlerinde vakfın dostlarından bir kişinin önü kendini polis olarak tanıtan kişilerce kesildi, "yarın yanına uğrayacağız" denilerek tehdit edildi. 

BEKSAV'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Bir kez daha kendilerini polis olarak tanıtan bu kişileri uyarıyoruz. 'Konuşma' adı altında yasa dışı gözaltı yapamazsınız. Bilgi adı alma altında illegal yöntemlerle dostlarımızı muhbirliğe zorlayamaz, kurumumuz hakkında karalama kampanyalarına girişemezsiniz. Bu uygulamalarla kurumumuzu terörize edemezsiniz. Vakfımız emekçilerinden ve dostlarından uzak durun. Bizler ezilenlerin sanatını üretmek için çıktığımız yoldan yürümeye, toplum için sanat, insanlık için bilim, özgürlük için politika demeye devam edeceğiz."