19 Eylül 2024 Perşembe

BEKSAV: Halkın sanatçısı olma yürüyüşümüzü engelleyemezsiniz

Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV), dün gece yaşanan polis baskınına tepki göstererek, "Yolumuz ezilenlerin olduğu her yere çıkmaya devam edecek" dedi. Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV), gece saatlerinde polisin vakıf binasına yaptığı baskına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
 
Dün gece saatlerinde vakfın polisler tarafından kapıları kırılarak basıldığını hatırlatan BEKSAV, "Baskılarınızla baskınlarınızla halkın sanatçısı olma yürüyüşümüzü engelleyemezsiniz" dedi.
 
Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Sarayın sanatçısı olmayanlara korku heyulasını reva görenlere sözümüz şudur: Kırdığınız kapıların, arkasına baktığınız tabloların, müzik enstrümanlarının, kameralar ve hard disklerin altında göreceğiniz tek şey, 23 yıldır ezilenler için sanat üretenlerin onur duyacağı bir BEKSAV tarihidir. Kadınları sahnede istemeyen, kendisine biat etmeyen emekten ve barıştan yana onlarca sanat ve bilim kurumunun baskı gördüğü, onlarca sanatçının, bilim insanının, şairin, yazarın tutuklandığı linç kampanyalarına maruz kaldığı bu dönemde 1 Mayıs arifesinde yapılan bu gece baskınlarına hiç şaşırmadık. Mesajınızı aldık, doğru yoldayız, yolumuz ezilenlerin olduğu her yere çıkmaya devam edecek."