22 Eylül 2024 Pazar

Bekaert işçilerine işten atma tehdidi

Kocaeli'de grev yasağı kararını tanımayarak greve çıkan Bekaert işçileri, patron tarafından işten atılmakla tehdit edildi.

Kocaeli'de bulunan Bekaert fabrikasında grevleri Cumhurbaşkanı kararıyla yasaklanan Birleşik Metal-İş üyesi işçiler yasak kararını tanımayarak grev başlattı. Bekaert patronları, işçilere yolladığı mesajla işten atma tehdidinde bulunarak grevi sonlandırmaya çalıştı.

Bekaert'in sendikaların haklarına saygı duyduğu ve patronun her zaman "diyalogtan yana olduğu" iddia edilen mesajda, "Biz görüşmelerimizi devam ettirmeye ve pazarlık masasından her iki taraf için de iyi bir sonuç çıkarmaya hazırız" denildi. 

Birleşik Metal-İş'in grevi kanunsuz bir şekilde başlattığı ve sürdürdüğü savunulan mesaj, şöyle devam etti: "6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununun 70. maddesine göre kanun dışı greve katılmaya devam etmeniz halinde iş akdiniz haklı nedenle tazminatsız olarak feshedilecektir. Yine aynı kanunun 70. maddesinin 2. fıkrasına göre bu kanun dışı grev uygulamasından doğan işverenin uğradığı zararların tazmin edilmesi yönünde gerekli yasal yollara başvurulacağını bildiririz. Şirketimizin geleceği için sizlere güvenimiz tamdır. Şu anda yapılan kanun dışı grev uygulamasını bir an önce sonlandırmanızı ve vardiyanıza gelip işbaşı yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Bunu takiben hemen müzakerelere devam edilecektir."