5 Ekim 2024 Cumartesi

Batman'da 1995 yılında kaybedilen Halit Boran'ın akıbeti soruldu

Batman'da kayıp yakınları 19 Ekim 1995 yılında İstanbul Aksaray'da polislerce gözaltına alındıktan sonra bir daha haber alınamayan Halit Boran'ın akıbetini sordu.

Batman'da da kayıp yakınları, katledilen ve kaybedilen yakınları için eylemlerinin 499. haftasında İHD Şube binasında basın açıklaması yaptı.

Gözaltında kaybedilenların fotoğrafların taşındığı açıklamada bu hafta 19 Ekim 1995 yılında İstanbul Aksaray'da polislerce gözaltına alındıktan sonra bir daha haber alınamayan Halit Boran'ın akıbeti soruldu.

Basın açıklamasını okuyan İHD Batman Şube Yöneticisi Abdulrezzak Katmaz, devlet adına suç işleyen asker ve polislerin yargı önüne çıkarılması ve devletin ailelerden özür dilemesinin kayıp yakınlarının acılarını bir nebzede olsa hafifletebileceğini söyledi. Kayıpların izine ulaşmadan, hakikatler ortaya çıkarılmadan ve adalet sağlanmadan bu mücadeleden asla geri adım atmayacaklarını vurgulayan Katmaz, hakikatten ve haklılıklarından aldıkları meşruiyetle susmayacakların ifade etti.

Ardından Halit Boran'ın kaybediliş hikayesi paylaşıldı. Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Hereg köyünden çalışmak üzere İstanbul'a giden Boran'ın Aksaray'da polisler tarafından gözaltına alındığını anlatan Katmaz, ailesi ve yakınlarının Boran'ı 8 gün sonra İstanbul'da gözaltına alınanlar kişilere dair Show TV adlı özel bir televizyon kanalının haberlerinde gördüğünü aktardı.
 
Bu haber ve fotoğraflarının sonraki gün Sabah Gazetesi'nde yayımlandığını beliren Katmaz, bunun üzerine ailesinin resmi kurumlar nezdinde girişimlerde bulunup, oğullarının akıbetini sorduğunu söyledi. Ancak başvurdukları resmi makamların aileye gözaltına alındığına dair bir kayda rastlanılmadığı yanıtını verdiğini paylaşan Katmaz, "Ailesinin tüm girişimlere rağmen Halit Boran'dan o tarihten itibaren bir daha haber alınamadı” diye konuştu