16 Eylül 2024 Pazartesi

Basın dairesi: Bu saldırı Türk devletinin özgür basın düşmanlığını kanıtladı

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Basın Dairesi işgalci Türk devletinin gazetecilere yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. Basın Dairesi, saldırının Türk devletinin özgür basına düşmanlığını kanıtladığını söyledi.

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi Basın Dairesi, işgalci Türk devletinin dün Süleymaniye'de gazetecilere yönelik gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Türk devletinin saldırılarına karşı tavır alma çağrısı yapılan açıklamada, işgalci Türk devletinin gerçekleri ortaya çıkaran gazetecileri susturmaya çalıştığı belirtildi. Basın Dairesi, işgalci Türk devletinin tüm dünyanın gözü önünde halkın kazanımlarını yok etmeye çalıştığını vurguladı. Gazetecilere görev başındayken yapılan saldırıların suç ve gazetecilik özgürlüğünün ihlali olduğu ifade edilen açıklamada, sistematik bir şekilde gerçeği susturmaya yönelik girişimlerin olduğunu belirtti.

Açıklamada bu saldırının Türkiye'nin basın özgürlüğüne ve insan haklarına yönelik düşmanlığını bir kez daha kanıtladığı belirtildi. Toplum ve hukuk örgütlerine Türk
devletinin saldırılarına karşı tavır alma çağrısı yapıldı.