21 Eylül 2024 Cumartesi

Basel'de başlayan uzun yürüyüş ikinci gününde sürüyor

İsviçre'nin Basel kentinden Strasbourg'a "Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan'ı özgürleştirelim" şiarıyla dün başlayan yürüyüş sürüyor.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle İsviçre'nin Basel kentinden Strasbourg'a "Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan'ı özgürleştirelim" şiarıyla dün başlayan yürüyüş sürüyor.
 
Basel'de yapılan mitingle birlikte yürüyüşlerinin startını veren uzun yürüyüşçüler dün 12 km yürüdü. Yürüyüş boyunca "Öcalan'a özgürlük", "Yaşasın zindan direnişleri" ve "Terörist Erdoğan" sloganları geçilen her cadde ve sokakta yankılandı.
 
AKP/Saray rejimine öfke büyükken başta Leyla Güven olmak üzere devam eden açlık grevlerine dikkat çekilerek, "Direnişimiz tecridi kıracak" mesajı verildi. Söylenen marşlar eşliğinde coşkulu bir şekilde devam eden yürüyüşe çok sayıda kişi evlerinin pencerelerinden alkışlarla eyleme destek verdi.
 
Yürüyüşün birinci gününü Fransa'nın Bartenheim kentine yakın bir alanda bitiren eylemciler, ardından Fransa - İsviçre sınırında bulunan Burcu Düğün salonuna geçti. Burada düzenlenen müzik programı eşliğinde geç saatlere kadar halaylar çekti.
 
BİRÇOK KURUM TEMSİLCİSİ YER ALIYOR
 
Sürgünde yaşamak zorunda kalan HDP milletvekilleri ve belediye eşbaşkanları, KCK Yürütme Kurulu Üyesi Zübeyir Aydar, KCDK-E üyeleri, Civaka İslamiya Kurdistan üyeleri, çok sayıda sanatçı, KNK üyeleri, MLKP, MKP, SYKP, ATİK, SKB, PYD, ADHK, AvEG-KON, Devrimci Cephe, TEKP/L  ile çok sayıda kurum ve örgüt temsilcisinin katıldığı yürüyüşün ikinci gününde halaylar ve marşlarla güne başlandı. "Kahrolsun Türkiye faşist rejimi", "Kadın, yaşam, özgürlük", "Hepimiz Leyla'yız" sloganlarının atıldığı yürüyüşte, bedenlerini açlık grevine yatıran direnişçiler selamlandı.
 
Uzun yürüyüş 2. gününde devam ediyor.