2 Ekim 2024 Çarşamba

Başaran: ESP'liler değil siz bu kırım politikasıyla suç işliyorsunuz

HDP Milletvekili ve Kadın Meclisi Sözcüsü Başaran, aralarında HDK Eş Sözcüsü Şenoğlu'nun olduğu 14 sosyalistin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. HDP'nin bileşeni ESP'nin yıllardır tüm saldırılara rağmen geri adım atmadığını kaydeden Başaran, iktidara bu saldırı siyasetinden vazgeçme; kamuoyuna da birlikte mücadele etme çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili ve Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne (ESP) yönelik operasyonu protesto etti. Başaran, aralarında HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu'nun da olduğu sosyalistlerin derhal serbest bırakılmasını istedi. 

Başaran, HDP Batman İl Binası önünde düzenlediği açıklamada demokrasi mücadelesi yürütenlerin, muhalif olanların sürekli iktidarın yürüttüğü kırım operasyonlarıyla yüzyüze kaldığını kaydetti. Demokratik siyasette ısrarcı olmanın, tekçiliğe-faşizme karşı, kadın düşmanlığına, Kürt düşmanlığına karşı mücadele etmenin suç haline getirildiğini belirten Başaran, "Ama bu ülkede tecavüz suç olmaktan çıkarıldı. En yakın tarihte gördüğümüz üzere Musa Orhan serbest bırakıldı" dedi. 

Gülistan Doku'nun 248 gündür kaybolduğunu ancak faillerinin ellerini kollarını sallayarak serbest bırakıldığına dikkat çeken Başaran, "Bu ülkede gazetecilik suç haline getirildi. Ama kadına yönelik saldırı, istismar, taciz, tecavüz suç olmaktan çıkarıldı. Çünkü iktidara göre suç sadece karşısında muhalefet edenler. Çünkü iktidara göre suç tekçi rejimlerine, faşist rejimlerine, Kürt düşmanı rejimlerine, kadın düşmanı rejimlerine karşı ses yükseltmekte" diye konuştu.

'BÜTÜN BU SALDIRI SİYASETİNE KARŞI ISRARLI BİR ŞEKİLDE DİRENİYORUZ'
İktidara seslenen Başaran, şöyle dedi: "Saldırdığınız ESP ve her gün hedef haline getirdiğiniz partimiz HDP bütün bu saldırı siyasetlerine karşı beş yıldır ısrarlı bir şekilde direniyor, geri adım atmıyor. Sizin bu oluşturmak istediğiniz tekçi, faşist rejime karşı mücadele etmekten bir an bile vazgeçmiyoruz. Yürüttüğünüz bu siyaset devrimcileri, muhalefet edenleri sindirmiyor. Cezaevlerini doldurdunuz bir o kadar daha cezaevi müjdesiyle doldurabilirsiniz, işkenceyle gözaltına alabilirsiniz ama asla mücadelemizden geri adım atmayacağız."

Kamuoyuna da iktidarın saldırı siyasetine karşı birlikle mücadele çağrısı yapan Başaran, şu ifadeleri kullandı: "Gelin hep beraber bu saldırılara karşı ortak, demokratik tepkimizi ortaya koyalım. Hukuksuz bir şekilde rehin tuttuğunuz HDK Eş Sözcümüz Sedat Şenoğlu ve bütün ESP'li arkadaşlarımızı derhal serbest bırakılsın. Onlar bir suç işlemedi ama siz yürüttüğünüz kırım politikasıyla büyük bir suç işliyorsunuz. Bu suçu, saldırıyı geri alın; muhalefete, devrimcilere saldırmaktan vazgeçin."