20 Eylül 2024 Cuma

Başak Demirtaş oyunu kullandı

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada "Yıllardır yaşadığımız haksızlığa ve hukuksuzluğa son vermek bugün itibariyle artık bizim elimizde" dedi.
Edirne F Tipi Hapishanesi'nde tutuklu bulunan HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş oyunu Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesine bağlı Peyas Mahallesi'nde bulunan Kayapınar İlkokulu'nda kullandı.
 
Demirtaş'ın oy kullanma işlemini çok sayıda basın mensubu takip etti. Oyunu kullanan Demirtaş, çıkışta gazetacilere açıklamada bulundu. Demirtaş, "Bugün erkenden gelip oyumu kullandım. Çünkü çok heyecanlıyım. Bugün çok güzel bir gün olacak. Buna yürekten inanıyorum. Yıllardır yaşadığımız haksızlığa ve hukuksuzluğa son vermek bugün itibariyle artık bizim elimizde. Bu nedenle tüm halkımız bir an önce gelip, oyunu kullanmalı ki demokrasiye, barışa, kardeşliğe, eşitliğe ve özgürlüğe bir an önce ulaşabilelim. Bir oy çok şeyi, değiştirebilir. Bunu unutmayalım, o yüzden de bir an önce gelip oyumuzu kullanalım. Unutmayalım ki güzel günler çok yakında" dedi.