23 Eylül 2024 Pazartesi

Baran Serhat Köln'de anıldı

Rojava'da suikast sonucu ölümsüzleşen MLKP Rojava temsilcisi Baran Serhat Köln'de anıldı. Onun mücadelesinin yükseltileceği kaydedildi. 

Rojava'nın Serekaniye şehrinde 23 Mart 2019 günü, sömürgeci faşist rejimin suikastı sonucu ölümsüzleşen, Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Rojava temsilci, Baran Serhat Almanya'nın Köln kentinde yapılan etkinlikle anıldı.

Baran Serhat sosyalist işçi önderi Süleyman Yeter, enternasyonalist savaşçı Ivana Hoffman, Coşkun İnce ve tüm devrim şehitleri adına yapılan saygı duruşuyla başlayan etkinlikte, Baran Serhat'ın yaşamından kesitlerin olduğu sinevizyon gösterimi yapıldı.

MLKP MK'nın Baran Serhat için kaleme aldığı yazı okundu.

MLKP temsilcisi yaptığı konuşmada Baran Serhat'ın yaşamının mücadele ve zorlukları aşma iradesi ile geçtiği yüksek kafa emekçiliği ve pratik katkısı ile özellikle Kürdistan'da sosyalist yurtsever çizginin oturmasında öncülük ettiği vurgusu yapıldı.

KGÖ adına yapılan konuşmada, gençlik için Baran Serhat'ın adanmış devrimci ruhu ve çizgisinin bir meşale gibi örnek olması gerektiği, Baran Serhat'ı anmanın ancak mücadeleyi büyüterek anlam kazanacağının altı çizildi.