23 Eylül 2024 Pazartesi

Baldur fabrikasında patrondan grev kırıcılığı girişimi

Baldur Süspansiyon'da işçiler bu sabah greve çıkmaya hazırlanırken, patron gece yarısı grev kırıcı olarak fabrikaya işçi sokmak istedi. Bunu engellemeye çalışan sendikacılar ve işçiler gözaltına alındı.

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası'nda örgütlü Baldur Süspansiyon işçileri bu sabah greve çıkıyor. İşçiler grev hazırlıklarını tamamlamışken, İspanya sermayeli Baldur Süspansiyon patronu, gece yarısı grev kırıcılığı yapmaya çalıştı.

Patronun grevi kırmak amacıyla gece 05.00 sularında fabrikaya işçi sokmasına işçiler ve sendikacılar engel oldu. Polis her zaman olduğu gibi yasadışı bir şekilde grevi kırmaya çalışan patronun yanında yer alarak Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın ve Erkan Kaya, Serkan Yolcu, Soner Aygün ve Levent Kılıç adlı işçiler gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar Çayırova Karakolu'nda tutuluyor.

Birleşik Metal-İş Sendikası, Baldur fabrikasında 3 yıllık çalışma sonucu yetki almış, 5 işçinin işten atılmasının ardından işçiler fabrika önünde direnişe başlamıştı.

Sendikanın yetki almasının ardından başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşmaz tutumunu sürdüren Baldur patronu, grev oylaması talebinde bulunmuş, 15 Aralık günü yapılan oylamada, işçiler greve "evet" demişti.

Fabrikaya grev kararını asan işçiler, bu sabah greve başlayacak.