5 Ekim 2024 Cumartesi

Bakırköy Hapishanesi kurulu yargısız infaz yapıyor

Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesinde tutsak bulunan Leyla Akyıldız'ı hakkında verilen 6 yıl hapis cezasını tamamlamasına rağmen tahliye edilmedi. Akyıldız hakkında verilen 6 ay ceza ertelemesi kararına, tutuklanmadan önce yaptığı sosyal medya paylaşımları gerekçe yapıldı.

Yılın başında yürürlüğe giren yasayla hapishanelerde oluşturulan kurullar, siyasi tutsakların infazlarını yakmak için bahaneler üretiyor. Çok sayıda tutsağın cezasını 6’şer ay uzatarak tahliyelerini engelleyen kurullardan biri de Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesinde...

6 yıldır tutsak bulunan ve Eylül ayında tahliye olması gereken Leyla Akyıldız'ın tahliyesini 6 ay erteleyen hapishane kurulu, herhangi bir mahkeme kararı olmamasına rağmen tutuklanmadan önce yaptığı sosyal medya paylaşımlarını bahane etti.

Hapishanelerde oluşturulan kurullar, kendilerini hakim konumunda görerek tutsaklarla ilgili adeta yargısız infaz yapıyor.

Eylül ayında tahliye olması gereken Akyıldız'a kurul görüşmesinde "ALES sınavına neden girmedin" diye sorulduğu da öğrenildi.

TUTSAKLARDAN DUYARLILIK ÇAĞRISI
Halay çekmek, türkü söylemek gibi gerekçelerle tutsaklar hakkında açılan soruşturmalarda karar infazlarını doldurmaya yakın bir tarihte verilirken, disiplin soruşturmaları da infaz yakmanın gerekçesine dönüştürülüyor.

Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesindeki keyfi uygulama ve disiplin cezalarına ilişkin bilgi veren tutsaklar, duyarlılık çağrısında bulundu: "Her an hepimize görüş, telefon gibi yasaklar gelebilir. Bizden haber alamayabilirsiniz."

HAPİSHANE KURULUNDAN YARGISIZ İNFAZ
Leyla Akyıldız'ın abisi Rahmi Akyıldız, kardeşine yöneltilen absürt soruları hatırlattı, infaz ertelemesi için gerekçe uydurulduğunu söyledi. Bunların tutmayınca kardeşinin tutuklanmadan önceki sosyal medya paylaşımlarının gerekçe yapıldığını aktaran Akyıldız, bu paylaşımlarla propaganda yaptığını iddia ettiklerini ve infazını yaktıklarını belirtti.