22 Eylül 2024 Pazar

Bakırhan: Perde ardında yaptığımız bir ittifak yok

Mardin'de halk buluşmalarına katılan Bakırhan, DEM Parti'nin gizli ittifak yaptığı yönündeki iddiaları yalanladı. Süreci şeffaf yürüttüklerini belirten Bakırhan, "Karşımızdaki ittifak karanlık, JİTEM ittifakıdır" dedi. Bakırhan, halkların ittifakını kurduklarını söyledi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, yerel seçimler kapsamındaki programlarını sürdürüyor. Bakırhan bugün Mardin'in Derik, Mazıdağı ve Ömerli ilçelerinde halk buluşmalarına katıldı.

Bakırhan, Mardin'de yaşanan faili meçhul cinayetleri, kayıpları hatırlattı. Deriklilerin Musa Çitil'i çok iyi bildiğini, Çitil'in her Kürt katliamında payı olduğunu belirten Bakırhan, Musa Çitil'in cezasızlıkla ödüllendirildiğini de ekledi. Bakırhan, "İşte bu seçim Musa Çitillerin, Tansu Çillerlerin, Ergenekoncuların, derin devletçilerin, Beyaz Torosçuların ortak olduğu bir ittifak ile emekçilerin, yoksulların, Kürtlerin, Alevilerin, ezilenlerin arasındaki bir seçimdir. Bu seçim sizin seçiminiz ile sizi ret ve inkar edenlerin seçimidir" dedi. 

DEM Pati'nin gizli ittifak yaptığı iddialarına ilişkin konuşan Bakırhan, her şeyi şeffaf yapacaklarına dair söz verdiklerini söyledi. "Bizim perde arkasında, karanlık koridorlarda yaptığımız bir ittifak yok. Ama bizim karşımızdaki ittifak JİTEM ittifakıdır, Ankara'nın karanlık dehlizlerinde oluşturulan bir ittifaktır" diyen Bakırhan, bu ittifak karşısında Türkiye halklarıyla, emekçileriyle, Alevileriyle, Araplarıyla, Türkleriyle, ezilenleriyle, kadınlarıyla birlikte bir ittifak yaptıklarını belirtti. 

31 Mart seçimlerinin önemine dikkat çeken Bakırhan, gaspçı kayyumlara karşı daha iyi bir sonuç çıkarmaları gerektiğini söyledi. Bakırhan, "Bazı yerlere kaçak seçmen taşımışlar. 32 merkeze. Lütfen Dêrik'te olmayan ama seçmen olan bütün insanlarımıza ulaşın. Onlar neredeyseler oradaki ilçe ve il örgütlerimize gitsinler, güzel sıcak bir DEMli çay içsinler, örgütlerimiz onları seçmen oldukları yere gönderecektir. Bu seçim, cezaevlerine doldurulan Selahattinlerin, Gültanların, Figenlerin, Leylaların sizden müjde beklediği bir seçimdir. Bu seçim Dêriklî olup sürgünde olan, Dêriklî olup çeşitli sebeplerle kendi kentinde olmayan çocuklarınızın izlediği seçimdir. Halkımızın takip ettiği bir seçimdir. Bu seçim Cudi'de yanan ağaçların seçimidir" dedi. 

Bakırhan, son olarak herkesin kazanmak için üstüne düşeni yapması çağrısında bulundu.