22 Eylül 2024 Pazar

Bakırhan: Mehmet Tunçların yoldaşlarıyız asla geri adım atmayız

Cizre'de partisinin düzenlediği halk buluşmasında konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, "Kürt meselesini çözmek isteyenlere adres veriyoruz, tecridi kaldırın" çağrısında bulundu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin Şırnak il binasındaki halk buluşmasının ardından Cizre'de zılgıt ve alkışlarla karşılandı.

Cize'de Nur Mahallesinde binlerce kişinin katıldığı karşılamada, "Bijî serok Apo", "PKK halktır halk burada" sloganları atıldı. Yapılan yürüyüşte meşaleler yakıldı, "Çayımız demli 31 Mart'a geliyoruz" yazılı pankartı açıldı. Binaların balkon ve pencereleri, kapı önlerini dolduran binlerce kişinin yoğun ilgisinden dolayı araç dakikalarca buluşma alanına giremedi.

'DERTLERİ KÜRTLERİ KİMLİKSİZ BIRAKMAK'
Burada halka seslenen DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Mücadelemiz ağır, bizi tanımayan, dilimizi yok sayan ve bizi insan yerine koymayan, yıllardır baskıyla, şiddetle ve inkar politikalarıyla bizi yok etmeye çalışan bir sistem karşısında mücadele ediyoruz" dedi.

AKP-MHP iktidarının iki dönemdir Kürt halkının iradesine kayyum darbesi yaptığını söyleyen Bakırhan, "Siz seçiyorsunuz, onlar tutukluyor. Onlar sandık kuruyor, siz iradenizi ortaya koyuyorsunuz ve sonrasında yerine bir devlet memurunu atıyorlar. Atadıkları memurlar bizi tanımıyor, kentimizi bilmiyor, dilimizi bilmiyor. Tek bir amaçları var; sizin değerlerinizi, varlığınızı, bütçenizi çarçur ederek ceplerine indirmektir. Onların derdi demokrasi değil, hizmet değil, onların derdi yolsuzluk yapmak, usulsüzlük yapmak ve Kürt halkını kimliksiz bırakmaktır" diye konuştu.

Kayyumun Orhan Doğan'ın anıtını kaldırdığını hatırlatan Bakırhan, "31 Mart'ta dilimizi, kültürümüzü yok sayan, anıtları ve isimlerimizi cadde ve sokaklardan indiren bu kayyumları elbirliği ile göndereceğiz" dedi.

'MEHMET TUNÇLARIN YOLDAŞLARIYIZ'
Erdoğan operasyon tehditlerini sürdürdüğünü hatırlatan Bakırhan, "Bunlar, Japonya'da da olsa, Sibirya'da da olsa Rojava'da da olsa Kürtlerin haklarına sahip olmasını istemiyorlar. Bunlar, Kürt halkının on yıllardır yaşadığı gibi sömürge bir halk olarak yaşamasını istiyorlar. Bu halk asla dilinden, mücadelesinden vazgeçmeyecektir. Bu halk kimliğinden vazgeçmeyecektir. Bu halk Mehmet Tunç'ların yoldaşıdır, direnişin kalesi Cizre'nin onurlu halkıdır. Sayın Erdoğan'a buradan sesleniyoruz, uyguladığınız zor ve zulümden dolayı Kürtler bitti mi? Kürt sorunu bitti mi? Cizre'de gençler, kadınlar, halkımızın atmış olduğu sloganlar kendi diliyle dile getirmiş olduğu sözler bitti mi? Bitmedi! Bitmeyecek! Cizre'de olduğu gibi bütün Kürdistan coğrafyasında insanlarımız hak, hukuk, barış demeye devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Bakırhan, özyönetim direnişinde katledilen Mehmet Tunç'un "Asla geri adım atmayacağız" sözünü de hatırlattı, "Biz de onlara söz veriyoruz; ne olursa olsun Kürt halkı eşit haklara sahip oluncaya kadar, Kürtler insanca yaşadıkları demokratik bir ülke yaratıncaya kadar onların bayrağını düşürmeyeceğiz. Parlamentoda, sokaklarda, fabrikalarda, seçim alanlarında, halkımızın olduğu her yerde onurluca dik ve onlara layık bir mücadelenin sahibi olacağız" diye konuştu.

'KÜRT MESELESİNİ ÇÖZMEK İSTEYORSANIZ TECRİDİ KALDIRIN'
Kürt sorununda çözüm isteyenlere çözümün adresinin Abdullah Öcalan olduğunu hatırlatarak tecridin kaldırılması çağrısında bulunan Bakırhan, "Biz DEM Parti olarak müzakereye, çözüme, diyaloğa, Kürt meselesinin konuşulması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız. Bir gün mutlaka Türklerin, Kürtlerin kardeşçe eşit haklara sahip olduğu bir Türkiye yaratacağımıza söz veriyoruz. Bunu Cizre'den bir kez daha yineliyoruz" dedi.

'CİZRE HALKI ONURLU DİRENİŞİNE LAYIK SONUÇ ÇIKARACAK'
31 Mart seçimlerinde Cizre'de rekor oyla seçimin kazanılma çağrısı yapan Bakırhan, HDP yönetimindeki Silopi Belediyesi ile kayyum yönetimindeki Cizre Belediyesinin uygulamalarını karşılaştırdı. Bakırhan, "Silopi belediyemiz sınırsız su kullanana dahi 29 TL fatura gönderiyor. Siz ne kadar ödüyorsunuz karşılaştırın. Yine Silopi belediyemiz ulaşımda kadın ve çocukları 25 kuruşa taşıyor. Normal kart 50 kuruş, kartı olmayanları 1 liraya taşıyorlar. İşte Silopi bizde, Cizre kayyumda. Teraziye koyun hangisi halktan yanadır sizler karar verin. Biri sizin dostunuz, kardeşiniz, arkadaşınız ve dilinizi, kültürünüzü yaşatıyor biri burayı sömürüyor ve cebine indiriyor. 31 Mart'ta Cizre'nin halkı onurlu direnişi gibi Bedirxan'lardan bugüne kadar verilen mücadeleye layık bir sonuç ortaya çıkaracağına inanıyorum" diye konuştu.