21 Eylül 2024 Cumartesi

Bağımsız Maden-İş'in TKİ önü direnişi 3. gününde

Bağımsız Maden-İş üyesi Ramazan Gündoğan için TKİ önündeki eylem 3. gününde. Sendikanın genel başkanı Çakır, tüm madencilere seslendi ve "Bugün Ramazan'ın başına gelen yarın sizin de başınıza gelebilir. Gün birlik günüdür" çağrısı yaptı.

Sendika düşmanı Yeni Anadolu Madencilik'in işten attığı Ramazan Gündoğan için Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) önünde başlatılan direniş 3. gününde. Sendika seçme özgürlüğünü kullanarak Bağımsız Maden-İş'te örgütlenen ve bir süre sonra işyeri temsilcisi olan Gündoğan, 7 yıl çalıştığı madende tek bir devamsızlığı ve hakkında tutulan tutanak olmamasına rağmen "disiplin" suçu iddiasıyla işten atıldı.

Hakları gasp edilen Gündoğan, 3 buçuk ay boyunca sorunun çözülmesi için bekledi. Üyeleri Gündoğan için açıklama yapan Bağımsız Maden-İş, gerekirse her yeri eylem alanına çevireceklerini duyurmuştu. Sendika yönetcilerinin görüştüğü Yeni Anadolu Madencilik ve TKİ sorumlulukları olmadığı iddiasıyla suçu birbirine attı.

ÇAKIR: BİRLİK OLALIM
11 Eylül günü TKİ önünde direnişe başlayan Bağımsız Maden-İş, kendilerine iş mahkemelerini gösterenlere kazanımın eylemde olacağını kaydetti. Sloganlarla TKİ önünde direnen Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Gökay Çakır, maden işçilerine şöyle seslendi: "Ramazan kardeşimizin başına gelen birçok işçi kardeşimizin başına geliyor. Gün birlik günüdür, sizin sizden başka dostunuz yoktur işçi kardeşlerim. Buna göre adımınızı atın. 22 sene madende çalıştım, sizler gibi. 22 yılda işçinin nasıl satıldığını, haklıyken haksız duruma düştüğünü çok gördüm. Bağımsız Maden-İş olarak sizlere yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bizlere. Ramazan kardeşimizi işine döndüreceğiz. Bunun için mücadele edeceğiz. Madenci kardeşlerim bugün Ramazan'a yarın sizlere, gelin bir olalım."