21 Eylül 2024 Cumartesi

Bağımsız Maden-İş'e üye oldu, işten atıldı: Hakkımı alacağım!

Anayasal hakkı olan sendika özgürlüğü hakkını kullanarak Bağımsız Maden-İş'e geçtikten sonra sarı sendika temsilcileri Engin Sal Engin Topcam'ın yalan şahitliği sonucu işten atılan Ramazan Gündoğan, hakkını alana kadar mücadele edeceğini kaydetti.

Soma Yeni Anadolu Madencilik şirketinde çalışan Bağımsız Maden-İş üyesi Ramazan Gündoğan, sendikal faaliyetleri nedeniyle işten atıldı. Sarı sendikanın şube yöneticileri ve temsilcnin işbirliği ile işten çıkarılan Gündoğan, SOMA TKİ-Eli Müessese Müdürlüğü önünde ailesi ve sendika üyeleriyle birlikte açıklama yaptı.

'BAĞIMSIZ MADEN-İŞ'E GEÇİNCE BASKILAR ARTTI'
Yeni Anadolu'da 2016 yılından bu yana kepçe operatörü olmasına rağmen "düz işçi" unvanıyla çalıştırıldığını, defalarca itiraz etmesine rağmen bu sorun düzeltilmediği gibi çok sayıda sorunla da mücadele ettiğini aktaran Gündoğan, anayasanın kendisine verdiği sendikal özgürlüğü hakkını kullanarak Bağımsız Maden-İş'e geçmesiyle birlikte baskıların arttığını kaydetti. 4 Mayıs'ta kartına el konulduğunu, 5 Mayıs'ta ise işten çıkarıldığını belirten Gündoğan, "Tebligat gönderilmedi, çıkışımı SSK'dan öğrendim" dedi.

'SARI SENDİKA TEMSİLCİLERİNİN YALAN ŞAHİTLİĞİYLE İŞTEN ATILDIM'
Sarı sendika temsilcileri Engin Sal ve Engin Topcam'ın yalan şahitliği sonucu işten atıldığının altını çizen Gündoğan, şöyle devam etti: "Hakkımı alacağım. Ya hakkım verilecek ya da verilecek başka yolu yok, sonuna kadar devam edeceğiz."

Gündoğan'ın konuşması, "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız" sloganıyla yanıtlandı.

ÇAKIR'DAN PATRONA: RAMAZAN'A İŞİNİ GERİ VERECEKSİNİZ
Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Gökay Çakır da şu ifadeleri kullandı: "Hiç kimseden korkmayız. Ramazan'a işini geri vereceksiniz. Bugün açıklama yapmak için geldik. Bir sonrakine böyle gelmeyeceğiz. Madenci kardeşlerimiz inansınlar, güvensinler. Biz haklıyız. Biz kazanacağız."