21 Eylül 2024 Cumartesi

Bağımsız Maden-İş, Ramazan Gündoğdu için direnişe geçiyor

Bağımsız Maden-İş'e üye olduğu için 7 yıldır çalıştığı işyerinden kod 26 ile çıkarılarak tazminat hakkı gasp edilen Ramazan Gündoğ için uyarı eylemi yapıldı. 7 yıl boyunca hiç devamsızlığı ve hakkında tek bir tutanak dahi olmayan Gündoğdu, sendika seçiminden dolayı işten atıldığını vurguladı. Gündoğdu, "Çoluğumun çocuğumun  rızkı için yıllarca çalıştım, hakkımı kimseye yedirmeyeceğim" dedi.

Yeni Anadolu Madencilik'te çalışan Ramazan Gündoğdu, tüm hakları gasp edilerek işten çıkarıldı. Gündoğdu, anayasal sendikal örgütlenme hakkını kullandı. Sendika seçme özgürlüğü doğrultusunda Bağımsız Maden-İş'te örgütlenen Gündoğdu kısa bir süre sonra işten çıkarıldı.

Sendikanın işyeri temsilciliğini de üstlenen Gündoğdu, hakkında tek bir tutanak dahi tutulmadan 7 yıl boyunca çalıştı. Bir gün bile devamsızlığı olmayan Gündoğdu, devamsızlık gerekçesiyle işten atma anlamına gelen 26 koduyla işten çıkarıldı. Tazminat hakları da gasp edildi.

GÜNDOĞDU: ÇOCUĞUMUN RIZKINI KİMSEYE YEDİRMEYECEĞİM
Gündoğdu, sendikasıyla birlikte bir açıklama yaparak haklarını sonuna kadar alacağını duyurdu. Gündoğdu, "Yasal sendika özgürlüğünü kullanmak ve Bağımsız Maden-İş'te temsilci olmamdan dolayı çıkarıldım. Tutanak, tebligat olmaksızın çıkışım verildi. Üç aydır işsizim. Tazminatsız çıkış aldım. Çoluğumun, çocuğumun rızkı için yıllarca çalıştım. Hakkımı kimseye yedirmeyeceğim. Sonuna kadar direneceğim" dedi.

ÇAKIR: YENİ ANADOLU VE TKİ ÖNLERİNDE EYLEM YAPACAĞIZ
Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Gökay Çakır da, Yeni Anadolu'nun Gündoğdu'yu tazminat hakkını gasp ederek kod 26'dan çıkardığını hatırlattı. Çakır, "Sendikal hakkını kullandığı ve sendika seçimi yaptığı için işten çıkışı verildi. Bağımsız Maden-İş Sendikasına üye olduğundan. 7 senedir bir fiil kaçağı yok, raporu yok, işyerinde amirine yanlışı yok ama işçi kardeşimiz sadece Bağımsız Maden-İş'e üye olduğu için tazminatsız çıkarıldı. Türkiye'deki işçi sınıfı bizi tanır. Yola çıktıysak doğru yoldur. Bu yolu da başarıyla kazanacağımıza eminiz. Yeni Anadolu Şirketi'nin önlerinde hangi şehirde olursa eylem yapacağız. TKİ de yüzde 50 sorumludur. Ankara'da da Soma'da da TKİ şirketleri neredeyse eyleme başlayacağız. Ramazan kardeşimizin sorunu bitene kadar devam edeceğiz. Yola baş koyduysak kazanacağız" ifadelerini kullandı.