20 Eylül 2024 Cuma

Azerbaycan, Karabağ'a operasyon başlattı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da yapılan cumhurbaşkanı seçiminin ardından "anayasal yapıyı yeniden tesis etmek" gerekçesiyle bölgede "antiterör operasyonu" başlatıldığını bildirdi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, "Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek" gerekçesiyle "antiterör operasyonu" başlatıldığını duyurdu.

Savunma Bakanlığı, başlatılan operasyonda siviller ve altyapı tesislerinin hedef alınmadığını, yalnızca meşru askeri hedeflerin yok edilmesinin amaçlandığını belirtti.

Karabağ'ın başkenti Stepanakert'te sirenlerin çaldığı ve Azerbaycan'ın topçu ateşi başlattığı öğrenildi.

Karabağ'daki Ermeni güçleri, kontrolündeki topraklarda 9 Eylül'de cumhurbaşkanlığı seçimi düzenlemişti. Karabağ'ın bağımsızlığını tanımayan ve duruma tepki gösteren Azerbaycan yönetimi ise seçimi "ülkenin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saldırı niteliğinde bir hareket" olarak nitelendirerek kınamıştı.

Azerbaycan, son aylarda Laçin Koridoru'nu da kapatarak, aylar boyunca Karabağ'a dışarıdan gıda, ilaç gibi her türlü temel ihtiyaç malzemesinin tedarikini engellemişti. Son olarak 18 Eylül'de Kızıl Haç'a ait yardım araçlarının geçişine izin verildi.