4 Ekim 2024 Cuma

Aylin Sözer'in katledilmesine tepki yağdı

Akademisyen Dr. Aylin Sözer'in Kemal Delbe tarafından katledilmesine kadın örgütleri tepki göstererek, İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanmasını istedi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı Dr. Aylin Sözer, Kemal Delbe tarafından boğazı kesilerek ve yakılarak katledilmesine kadın örgütlerinden tepki yağdı.

HDP Kadın Meclisi: "İstanbul'da Öğretim Üyesi Aylin Sözer, Kemal Delbe tarafından katledildi. Kadın kırım politikalarının, her geçen gün arttığı bu ülkede, kadınları katledenler sadece erkekler değil, iktidarın kadına yönelik şiddete karşı 'mücadelesiz' politikalarıdır. Aylin'in hesabını soracağız!"

SKM: "Aylin Sözer Kemal Delbe tarafından yakılarak, vahşice katkedildi. Kadın düşmanı politikalar uygulayan AKP iktidarı ve cezasızlıkla erkeklere dayanak olan erkek yargı kadın katliamlarının baş sorumlusudur."

ÖGK: "Aydın Üniversitesi öğretim görevlisi Aylin Sözer, ayrıldığı erkek Kemal Delbe tarafından kendi evinde yakılarak katledildi. Sorumlusu, caydırıcı cezalar vermek yerine katilleri cezasızlıkla ödüllendiren erkek yargıdır. Bu coğrafyayı kadın mezarlığına çeviren erkek devlettir!"

Kırkyama: "Aylin Sözer'i, bir erkek yakarak vahşice katletti. İstanbul Sözleşmesi'ni yok sayan ve 6284 sayılı kanunun uygulanmasına karşı çıkanlar da katliamdan sorumludur. Sevgili Aylin, biz kadınlar erkek şiddetini tümüyle sona erdirme mücadelesini yükselteceğimize söz veriyoruz."

Kadınların Kurtuluşu: "Aylin Sözer birlikte olduğu erkek Kemal Delbe tarafından yakılarak katledildi. Kadınlar birlikte olduğu sevgili, eş, baba, ağabey.. tarafından katledilirken, AKP-MHP iktidarının yaptığı tek şey aile nutukları atmak! Diyanet'e soruyoruz hangi aile!?

Halkevci Kadınlar: "İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyesi olan #AylinSözer, Kemal Delbe tarafından yakılarak katledildi. Kadınlar olarak her gün tacize, tecavüze uğruyor; katlediliyoruz! Bu katliamların sorumlusu İstanbul Sözleşmesi'ni tartışmaya açanlar, kadına yönelik suçlarda cezasızlık politikası uygulayan iktidardır! Eşit ve özgür yaşayacağımız bir ülkeyi kadınlar olarak biz kuracağız ve katillerden hesap soracağız!"