5 Ekim 2024 Cumartesi

Aydın Newrozu'nda zulme karşı direniş mesajı

Aydın'da kadınların rengarenk kıyafetleriyle katlıdığı Newroz kutlamasında konuşan HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, "Zulme karşı sesiz kalmayacağız ve boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Aydın'ın merkez Osman Yozgatlı Mahallesi'ndeki meydanda yapılan kutlama, sabah erken saatlerde başladı. Rengarenk kıyafetleriyle alana gelen kadınlar, zılgıt ve halaylarıyla Newroz'a renk kattı. Sahneye "Em bi agirê Newroze li ber xwe bidin bi ser bikevin" pankartı asılırken, alanda HDP bayraklarıyla süslendi.

Saygı duruşuyla başlayan kutlamada konuşan HDP Aydın İl Eşbaşkanı Elvan Öziş, halkın Newroz bayramını kutladı.

Ardından halkların Newroz'unu kutlayarak konuşmasına başlayan HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, İstanbul Sözleşmesi'nden Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle çekilmesine tepki göstererek, kadınların saldırılara karşı her yeri direniş alanına çevirdiğini, boyun eğmediğini söyledi.

İMİR: ZÜLME KARŞI SESSİZ KALMAYACAĞIZ
Milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun gözaltına alınmasına da tepki gösteren İmir, "Gergerlioğlu zulme karşı direnişi büyütüyor. Tarih boyunca zulmedenler kaybetmiştir. AKP de kaybetmeye mahkûmdur. HDP, toplumun tümüdür. Hiç kimse halkların önüne geçemez. Bize mutlak teslimiyet dayatılıyor. Bizde buna karşı 'mutlak direniş ve başkaldırı' diyoruz. Zulme karşı sesiz kalmayacağız ve boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından kutlama, sanatçılar Serhat Kural ve Nurcan Değirmenci'nin sahne almasıyla devam etti. Daha sonra kutlama, çekilen halaylar eşliğinde son buldu.

Aydın'ın Ortaklar, Söke ve Nazilli ilçe merkezlerinde de halk, Newroz'u kutladı.