4 Ekim 2024 Cuma

Avukat Uçar: İstanbul Büyükşehir Belediyesi elindeki görüntüleri vermeli

EHB avukatlarından Uçar, müvekkilleri Gökhan Güneş'in bulunmasına ilişkin yürütülen soruşturmaya henüz bir savcı atanmadığına dikkat çekti. Sürecin son derece ciddi olmasına rağmen oldukça yavaş ilerlediğinin altını çizen Uçar, kaçırılma anına ait görüntülerin imha edilmesinden kaygılı olduklarını da ekledi. 

İşyeri önünden kaçırılan ve kendisinden dört gündür haber alınamayan sosyalist işçi Gökhan Güneş için eylem ve etkinlikler sürerken, Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) avukatları da resmi makamları harekete geçirmek için uğraşıyor.

Tüm başvurulara ve durumun ciddiyetine rağmen süreç oldukça yavaş ilerliyor. EHB avukatlarından Sezin Uçar, soruşturmanın yürütülmesi için henüz bir savcının atanmadığını, görüntülerin bulunması ve izlenmesi için bir girişimde bulunulmadığına dikkat çekti. Uçar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin elinde bulunan kamera görüntülerini resmi yazışmayı beklemeksizin savcılığa teslim etmesi gerektiğini söyledi.

UÇAR: SORUŞTURMAYI YÜRÜTEN SAVCI DAHA BELLİ OLMADI
EHB avukatlarından Sezin Uçar, Küçükçekmece Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını ancak henüz bir savcının soruşturmaya atanmadığına dikkat çekti. Uçar, "Savcılıktan, müvekkilimizin kaçırıldığı anı görüntüleyen 79FY hat numaralı otobüsün dış kamera görüntülerini, ayrıca kaçırılma anını gösteren ve araçların geliş gidiş noktalarını belgelerin mobese kamerası görüntülerinin bulunup incelenmesini talep ettik" dedi.

Uçar, müvekkilleri Gökhan'ın telefon numarasının hangi baz istasyonlarında sinyal verdiğinin tespit edilmesini istediklerini belirterek, sinyal tespitinin Gökhan'ın bulunması ya da kimler tarafından kaçırıldığının tespiti için somut bir veri sunacağını dile getirdi. 

'KAYGILIYIZ, GÖRÜNTÜLER İMHA EDİLEBİLİR'
Son derece kaygılı olduklarını vurgulayan Uçar, sebebini şöyle açıkladı: "Kaygımız bu görüntülerin bir süre sonra imha edilecek olması. Ham halinin saklanması gerekiyor; hem plaka tespiti için hem de kişilerin tespiti için."

'CİDDİ BİR DURUM SÖZ KONUSU, HIZLI HAREKET EDİLMESİ GEREK'
Uçar, şöyle devam etti: "Ciddi bir durum söz konusu hızlı hareket edilmesi gerek. Ailenin kayıp başvurusu var, bizim de Küçükçekmece Savcılığına yaptığımız suç duyurusu var ama süreç son derece yavaş ilerliyor."

'BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GÖRÜNTÜLERİ SAVCILIĞA VERMELİ'
Soruşturmayı yürütecek savcının hızla belirlenmesi gerektiğine dikkat çeken Avukat Uçar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin elinde bulunan kamera kayıtlarının alınması için resmi yazışmaların da yapılamadığını kaydetti.

Uçar, "Resmi olarak Büyükşehir Belediyesine giden bir yazışma söz konusu değil. Ailenin belediyeden yetkili kişilerle yaptığı sözlü görüşmeler var, ama onlar da resmi bir yazışma olmaksızın böyle bir görüntüyü vermeyeceklerini söylüyor. Fakat bu olay kamuoyuna mal olmuş durumda. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri resmi bir kanal aracılığıyla talep edilmesini beklememeli. Bu görüntüleri kendileri de savcılığa teslim edebilir. Öyle bir sorumlulukları da var" diye konuştu.