3 Ekim 2024 Perşembe

'Avukat Sinan Varlık serbest bırakılsın'

Devrimci Parti, bir itirafçının ifadelerine dayanarak evine yapılan operasyonla gözaltına alınan Avukat Sinan Varlık'ın serbest bırakılmasını istedi, "Komplolarınız sökmez" dedi.

Birleşik Devrimci Parti, Avukat Sinan Varlı'nın gözaltına alınmasını kınadı.

Kadıköy Süreyya Operası önünde yapılan açıklamaya HDP Milletvekilleri Dilşat Canbaz ve Musa Piroğlu ile ESP İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci, HDP il yöneticileri, Köz, Mücadele Birliği, Partizan, Kaldıraç temsilcileri katıldı.

Eylemde, "Faşizme karşı omuz omuza", "Yaşasın birleşik mücadelemiz" sloganları atıldı.

'YENİLECEĞİNİZİ HERGÜN SOKAKLARDA HATIRLATACAĞIZ'
İlk sözü Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Burcu Gül Çubuk yaptı. AKP-MHP faşizminin Türkiye halklarına, devrimciler ortaklaştıları bir hattan saldırıları gerçekleştirdiğini ve itirafçıları da özel olarak kullandığını söyledi.

Bu saldırıların tüm devrimci kuvvetlere olduğunu vurgulayan Çubuk, iktidara seslendi: "Tüm saldırı politikalarınıza karşı koyacak güçteyiz.  Bize diz çöktüremediğiniz ve yenileceğinizi her gün hatırlatarak sokaklarda olmaya devam edeceğiz."

'HALKLAR EZİLENLER KAZANACAK'
HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, halkların gözünün kulağının İzmir'deki depremden etkilenen halkalara yarım etmekte ve İstanbul'da yaşanabilecek depremde neler yapılabileceğinde olduğunu söyledi, "Ama iktidarın derdi bu değil çünkü ölenler yoksullar" dedi. Piroğlu, iktidarın tek derdinin TOKİ yaparak rant elde etmek, Meclis'ten yasalar geçirerek sömürü ve zulmü arttırmak olduğunu söyledi.

Piroğlu da emekçilere seslendi: "Sessiz kalırsak bu ülke üzerimize çökecek. Zulme ve sömürüye herkesin sessiz kaldığı bir ülke istiyorlar bu nedenle saldırıyorlar. Biz de bu nedenle hep birlikte ses çıkaralım diyoruz. Biliyoruz iktidar kaybedecek halklar, ezilenler kazanacak."

ESP İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci, iktidarın topyekün saldırısına birleşik mücadeleyle karşılık verdiklerini belirtti.

İktidarın sıkıştığı her anda saldırdığını söyleyen Bahçeci, İzmir'de, devletin yapamadığını yapan, depremzedelerle dayanışan devrimcilere yönelik saldırı ve gözaltıları hatırlattı. "Ancak devrimcilere saldırmayı biliyorsunuz ama biz de birlikte mücadele etmeyi çok iyi biliyoruz. Bildiğimizi de yapmaya devam edeceğiz" diyerek konulmasını tamamladı.

Köz, Partizan temsilcileri de yaptıkları konuşmalarla gözaltıları kınadı, birlikte mücadeleyi büyüteceklerini söyledi.

Ardından Devrimci Parti MYK üyesi Pircan Yaratan açıklamayı okudu. Sinan Varlık'ın devrimci bir avukat olduğunu ve herkes tarafından tanındığını söyleyen Yaratan, şöyle devam etti: "Operasyonlarınıza, gözaltı ve komplolarınıza mücadeleyi büyüterek yanıt vereceğiz."

Pircan Avukatları Sinan Varlım'ın serbest bırakılmasını istedi.