20 Eylül 2024 Cuma

Avrupa SKB'den siyonist İsrail'e karşı sokağa çıkma çağrısı

İşçi, emekçi, kadınlara ve gençlere seslenen Avrupa SKB, Rojava'da, Filistin'de Artsakh'da katliama dur demek için sokaklara çağırdı. Filistin direnişinde 14 örgütün yer aldığını kaydeden Avrupa SKB, siyasal islamcı Hamas'ın direniş arasında yer almasının siyonist İsrail'in saldırılarının meşrulaştırılamayacağının altı çizildi.

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), işgalci siyonist İsrail devletine dur demek için sokağa çağırdı. Hastaneleri bombalayarak yüzlerce Filistinliyi katleden İsrail'i lanetleyen Avrupa SKB, İsrail devletinin terörist ve savaş suçu işleyen bir devlet olduğunun altını çizdi. "Hastaneleri, sivil yerleşim yerlerini bombalamak savunmasız Filistin halkını katletmek savaş suçudur. Gazze'nin elektrik ve suyunu kesmek, alt yapı merkezlerini bombalamak, Gazzelileri zorla göçertmek savaş suçudur. İsrail devleti katildir, İsrail devleti teröristtir. İsrail devleti savaş suçlusudur" denilen açıklamada, emperyalist devletlerin Avrupa emperyalistlerini bu savaş  suçuna ortak oldukları için lanetlendi.

'HAMAS'IN DİRENİŞ İTTİFAKINDA YER ALMASI İŞGALCİLERİN SALDIRISINI MEŞRULAŞTIRMAZ'
Filistin halkının kurtuluş mücadelesini desteklediğini, İsrail siyonizmine dur demek için kadınları, işçi ve emekçileri, halkları sokağa, eyleme çağıran Avrupa SKB, şöyle devam etti: "7 Ekim'den bu yana Filistin'in üzerinden nehirden, denize uzanan bir dalga geçti. El Aksa Dalgası Operasyonu ilk kez Siyonist İsrail işgal güçlerinin, dikenli tellerini ve Gazze'nin sınır duvarlarını aştı. Bu direniş hareketine, aralarında Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, ya da kısaca PFLP olarak bilinen, ilerici ve sosyalist grupların da bulunduğu 14 örgüt katılıyor. PFLP, Leila Khaled ve Ghassan Kanafaninin de örgütlü olduğu devrimci bir güçtür. Ancak burjuva medya, sanki Filistin halkını savunan tek güç siyasal İslamcı Hamasmış gibi Hamas'ı öne çıkarıyor. Hamas'ın, kadınların, LGBTİ+'ların özgürlük mücadelesini desteklemediğini, ataerkil sistemi savunan bir noktada olduğunu biliyoruz. Hamas'ın direniş ittifakının içinde yer alması, direniş hareketinin mücadele ve işgalci güce saldırı meşrutiyetini kaybettirmez.

'FİLİSTİN'DE ROJAVA'DA ARTSAKH'DA KATLİAMLARA DUR DE'
"Siyonist, işgalci İsrail devletinin saldırıları sonucunda, ya da Filistin halkının haklı direnişi esnasında kadınların bedenine dönük her türlü taciz, tecavüz, ölü bedenler üzerinde fotoğraf çekilmesi gibi şiddet biçimlerini lanetliyoruz. Filistin halkının direnişi, İsrail'in sömürgeci, katliamcı, işkenceci baskısına karşı bir ulusal kurtuluş direnişidir. Filistin halkının meşru kurtuluş mücadelesiyle dayanışma içindeyiz! Sosyalist kadınlar olarak dünyanın tüm ezilen halklarıyla, kadınlarıyla yan yanayız! Filistin'de halkının kurtuluşu için en ön saflarda savaşan kadınların yanındayız. Rojava'da her gün faşist Türk sömürgeciliğinin bombardımanları altında direnen Rojava kadın devrimini savunan kadınların yanındayız. Artsakh'a, gerici, faşist Azerbaycan devleti tarafından zorla tehcir edilen, katliam ve tehcire karşı mücadele eden kadınların yanındayız. Gazze'de hastanede katledilen Filistin halkı, kadın ve çocukları için duyarlı tüm işçi, emekçi kadınları sokağa savaşa, katliamlara dur demeye çağırıyoruz."